Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2013 16:00

Люди стоятимуть біля райвідділу міліції, поки не буде арештований Держак — Парубій про події у Врадіївці

Люди стоятимуть біля райвідділу міліції, поки не буде арештований Держак — Парубій про події у Врадіївці
Андрій Парубій. Фото: vgolos.com.ua

Мешканці Врадіївки стоятимуть біля райвідділу міліції, поки не буде арештований Євген Держак, який причетний до зґвалтування та побиття міліцією 29-річної дівчини.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Парубій.

"Люди стоять біля районного відділу міліції з однією ключовою вимогою — арешт Євгена Дрижака. На місці присутній присутній обласний прокурор, і я передав йому вимогу — поки не буде арештований Держак, то люди і надалі будуть знаходитися біля райвідділу", - наголосив він.

Окрім того, він наголосив, що людям "пообіцяли, що за кілька годин приймуть рішення".

"Більш загальна вимога — відсторонити від посади губернатора Круглова, бо люди вважають що поки він є губернатором, то важко проводити об'єктивне слідство", - додав політик.

Він також зауважив, що разом із Аркадієм Корнацьким "проводимо своє паралельне слідство".

"Ми спілкуємося із людьми, і вдалося з'ясувати, що їхній головний аргумент — що Держак був на чергуванні, бо на відео записано, як він заходив у райвідділ міліції. А ми вияснили, що є чорний хід, звідки міліціонери, після того, як зайшли і зареєструвалися, що вони на чергуванні, виходять і вільно гуляють. Тобто ми вияснили, що аргумент про те, що він був на чергуванні — смішний та несерйозний. Зараз ми виясняємо інші дії", - резюмував Парубій, додавши, що сподівається, що винні понесуть покарання.

Як відомо, у понеділок більше тисячі мешканців Врадіївки "штурмували"місцевий райвідділ міліції з вимогою покарати винних у згвалтуванні. Співробітники міліції та високопосадовці, які були на місці штурму, забарикадувалися у підвалі.

26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били. Жертва насильства повідомила слідчого, що її побили та зґвалтували два офіцери міліції: лейтенант Дмитро Поліщук і старший лейтенант Євген Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист на прізвище Рябіненко. Поліщука та Рябіненка затримали, а у Дрижака прокуратура виявила алібі: він нібито в момент злочину чергував у райвідділі.

На засіданні, що тривало до ночі неділі, суд постановив узяти Поліщука та Рябіненка під арешт на два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Люди стоятимуть біля райвідділу міліції, поки не буде арештований Держак — Парубій про події у Врадіївці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути