вівторок, 17 липня 2018 21:09

Ляшко – єдиний український політик, хто різко розкритикував зустріч Трампа з Путіним – експерт

Ляшко – єдиний український політик, хто різко розкритикував зустріч Трампа з Путіним – експерт
Ляшко різко розкритикував зустріч Трампа з Путіним. Фото: 112

Вітчизняні політики не повинні мовчати, коли світові гравці ігнорують або відверто зневажають інтереси України.

Про це, коментуючи виданню ІНФОРМАТОР зустріч президентів США і РФ у столиці Фінляндії, сказав політичний експерт Мар'ян Ощановський.

"Масові порушення прав людини в анексованому Криму, звільнення українських політв'язнів, розміщення миротворців ООН на тимчасово окупованих територіях Донбасу – це нагальні питання, які не міг проігнорувати Дональд Трамп під час зустрічі з Володимиром Путіним в Гельсінкі, але він це зробив. Замість цього він говорив, що вірить у невтручання Путіна у вибори президента США, та всяко намагався догодити йому. Можливо, такі заяви відповідають інтересам Трампа і США загалом, але вони точно не відповідають інтересам України, і найпринизливіше, що практично ніхто з вітчизняних топ-політиків і посадовців не відреагували на це", – прокоментував експерт.

При цьому він зазначив, що єдиний український політик, який заявив про розчарування Трампом, – лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Вже закономірно єдиним політиком, який не став мовчати, коли західні союзники, декларуючи партнерські відносини, в черговий раз проігнорували інтереси України, виявився Олег Ляшко. Він публічно дорікнув Трампу за те, що той під час зустрічі з Путіним не згадав про українських патріотів, яких незаконно утримують в російських тюрмах, та виправдовував агресію Кремля. Інші політики своїм мовчанням або дуже зваженими коментарями, на жаль, підтвердили, що для них думка Заходу важливіша від інтересів нашої країни", – сказав експерт.

"Ляшко послідовно критикує ті вимоги МВФ, які не вигідні для нашої держави. А нещодавно, незважаючи на критику європейських партнерів, добився прийняття закону про криміналізацію контрабанди лісу-кругляка. Це говорить про те, що політика Радикальної партії україноцентрична і на неї не впливають ні Росія, ні ЄС, ні США", – резюмував він.

Як відомо, лідер РПЛ Олег Ляшко заявив, що "Трамп у Гельсінкі дуже розчарував". "Виправдання російської агресії, ігнорування теми Криму, політв'язнів, дифирамби тирану – все це дуже недостойно статусу американського президента", – написав політик на своїй сторінці у Facebook.

Ляшко наголосив, що результати зустрічі Трампа-Путіна вкотре доводять очевидну істину: українцям немає на кого покладатися, крім на самих себе.

"Наша велика нація і наша країна не повинна бути заручницею змов великих держав, як у 20 столітті, які без нас розмінюють і вирішують нашу долю. Нам треба бути неймовірно сильними, щоб протистояти змовам і вижити! Ключ до нашого успіху і перемоги – сильна національна економіка і достойний рівень життя людей. За це і борюся!" – заявив лідер Радикальної партії.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко – єдиний український політик, хто різко розкритикував зустріч Трампа з Путіним – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути