понеділок, 01 липня 2013 14:18

Львівські активісти скаржаться, що їх б'ють "свободівці"
7

25 червня у львівському "Прес-Клубі" активісти низки громадських організацій та рухів презентували соціальний центр "Цитадель", де діти з малозабезпечених сімей та інших соціально незахищених верств населення матимуть можливість безкоштовно займатись спортом.

Перед початком прес-конференції, близько 10:40, на вулиці Шевченка, 18 був вчинений напад на журналістів профспілки "Захист праці" та активістів руху "Автономний Опір". В одного з постраждалих, Зенона Дашака, зламаний ніс та закрита черепно-мозкова травма. Нападниками були підлеглі народного депутата від партії ВО "Свобода" Юрія Михальчишина, яких він називає своїми "вихованцями". Один із нападників, Сергій Москалюк, постійно супроводжує Михальчишина в якості особистого охоронця й, імовірно, є його офіційним помічником.

Про це повідомляє прес-служба профспілки "Захист Праці".

 

 

 

Безпосередньою причиною нападу стала протидія "Автономного Опору" та "Захисту Праці" незаконним резонансним забудовам на вулицях Озаркевича, 4а та Тарнавського, організованим міською владою на чолі з ВО "Свобода". 48 депутатів Міськради, серед яких 40 представляють ВО "Свобода", всупереч волі місцевих мешканців проголосували за забудову даної території й віддали великий шмат землі в центрі міста приватній фірмі, порушуючи всі законні норми та латентно руйнуючи не тільки історичні пам'ятки, а й знищуючи дитячі спортивні майданчики на прибудинкових територіях. Після інформації про свавілля, розповсюдженої профспілкою, активістам неодноразово погрожували. Зокрема, напад 25 червня супроводжувався репліками: "Не лізьте на Озаркевича", "Привіт від Юри", "Шо ви за прес-конференції тут мутите?".

 

 

"Автономний Опір" це незалежний громадський рух, який вже протягом тривалого часу декларує позапартійність і не підтримує будь-які партії (в тому числі й опозиційні), оскільки, на думку активістів, всі політичні партії обслуговують інтереси великого бізнесу, а не народу. Зокрема, активісти розповсюджували відповідні листівки, спрямовані як проти влади, так і проти опозиції. Депутат Михальчишин відреагував на роздачу таких листівок погрозою.

 

Перед цим активісти заявили про те, що партія ВО "Свобода" в особі Михальчишина намагається захопити вуличну політичну активність у Львові.

Зважаючи на всі вищенаведені факти та неодноразові заяви Михальчишина й "Свободи" про те, що тільки вони мають бути єдиною вуличною політичною силою у Львові, можемо зрозуміти причини тиску на громадських активістів.

До слова, близько місяця тому відбувся напад на члена "Захисту праці" Олександра Рузевича у Києві. Без жодних попереджень журналіста атакували зі спини п'ятеро чоловіків та оточили зі словами "от ти і догрався", "я тебе вб'ю" і т.д. Підтвердженням цих слів стали побиття ногами, декілька газових балончиків, застосованих в обличчя та 3 ножових удари, один з них – в грудну клітку. При цьому нападники в процесі бійки порізали одного зі своїх. У стані середньої тяжкості, з помітною втратою крові, профспілкового журналіста доправили в лікарню каретою швидкої допомоги. Нападників він впізнав – це теж були ультраправі активісти. Після нападу, перебуваючи в лікарні, він отримав погрози від депутата обласної ради Києва за те, що він вчинив опір нападникам.

 

У прес-службі зазначають, що у своїх заявах ВО "Свобода" жаліється, що її активістів б'ють та калічать, а сама при цьому займається таким самим вуличним терором проти інакомислячих.

Зараз ви читаєте новину «Львівські активісти скаржаться, що їх б'ють "свободівці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

279

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути