четвер, 17 травня 2012 23:33

Лутковська хоче відвідати Тимошенко і Луценка, але поки ще зарано

Лутковська хоче відвідати Тимошенко і Луценка, але поки ще зарано
Валерія Лутковська не захотіла прогнозувати рішення ЄСПЛ по Тимошенко і Луценку. Фото: fakty.ictv.ua

Омбудсмен Валерія Лутковська таки відвідає Юлію Тимошенко і Юрія Луценка, але спершу вивчить їхні справи.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ТВі.

Лутковська  відмовилася прогнозувати, якими будуть рішення Європейського суду зі справ Тимошенко і Луценка. "Позиція урядового уповноваженого і позиція омбудсмена трохи різні за своєю позицією. І з позиції омбудсмена зараз я можу зашкодити об'єктивному рішенню Європейського суду щодо цих справ. Тому тут я утримуюсь", - прокоментувала вона.

Водночас, Лутковська не заперечує, що омбудсмен має втрутитися у ці справи, зважаючи на широкий резонанс, які вони мають у світі.

Вона додала: "Омбудсмен не має втручатися в ту чи іншу ситуацію в залежності від того, як на це реагує міжнародна спільнота. Не це є визначальним. Визначальною є проблема людини, про яку необхідно сказати і ситуація, в яку необхідно втрутитися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковській радять не втрачати час і негайно їхати до Луценка та Тимошенко

Те, що омбудсмен має відреагувати на цю ситуацію – безперечно, переконана вона. "Але, знову таки, вага слова омбудсмена у всіх цих державах, громадяни яких нам сьогодні говорять про верховенства права, є дуже великою. У зв'язку із цим я не вважаю, що можна отак поспіхом людині, яка 2,5 тижні на посаді без ознайомлення з першоджерелами втрутитися у цю справу і розповідати про ту чи іншу позицію", - пояснила уповноважений ВР з прав людини.

"Я вважаю, що позиція омбудсмена має бути виваженою, має грунтуватися на першоджерелах... Зараз я отримаю нові документи, ознайомлюсь із тим, що було і з тим, що є і тоді буду готова до розмови із цими особами (Тимошенко та Луценко – ред..) і до озвучування цієї позиції", - додала омбудсмен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська не бачить нічого поганого в тому, що у справі Луценка була на стороні уряду

Зустрітися з Луценком і Тимошенко таки треба, переконана Лутковська.

"Це люди, які потребують допомоги, принаймні, виходячи з повідомлень міжнародних організацій. Відповідно треба з'ясувати це і для себе також", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «Лутковська хоче відвідати Тимошенко і Луценка, але поки ще зарано». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути