Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2012 19:35

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценку заборонили говорити по телефону про політику

Луценку заборонили говорити по телефону про політику
За словами адвоката Луценка, нехай екс-міністра звільнять, поки не відремонтують телефони в колонії. Фото: ukrday.com

Екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку заборонили говорити по телефону про політику.

Про це розповів адвокат екс-міністра Олексій Баганець.

Він наголосив, що керівництво Менської колонії не мало право позбавляти засуджених, зокрема і Луценка права на телефонні розмови. Воно мало забезпечити це право, незважаючи на будь-які обставини.

"Мене здивувало пояснення керівництва колонії, чому не надавали Луценку право на телефонні розмови, що чітко законом передбачено. Вони пояснили це тим, що у них не працює лінія, тому що були технічні пошкодження. Але спростуванням цього є той факт, що ми буквально вчора їздили у Печерський районний суд, де знайшли факсограму з Менської колонії, датовану 18 вересня, де вони повідомляють суд, що вручили Луценку копії апеляції інших учасників процесу", - розповів адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенітенціарна служба порушує право Луценка на конфіденційну розмову з адвокатом - Баганець

Він підкреслив, це свідчить про те, що деякі телефони таки працюють у колонії.

"Це вже проблема керівника установи, як він повинен забезпечити право засудженого на здійснення телефонних розмов. Нехай хоч свої мобільні телефони дає, але він повинен забезпечити це право. Не може забезпечити він право моєму клієнту, то нехай він його звільняє, поки не відремонтують телефони, поки установа зможе забезпечити виконання умов утримання засуджених, як це передбачено законом", - наголосив Баганець.

Він розповів, що вчора, 20 вересня, залишив на ім'я керівника колонії запит, щоб він дав відповіді і пояснив, на якій підставі обмежують засудженого Луценка в праві здійснювати телефонні розмови.

"Луценко розповів, як він пояснює, чому відбуваються такі обмеження права його та інших засуджених: перед тим, як йому надати можливість розмовляти по телефону, з ним було проведено розмови, де йому заборонили спілкуватися по телефону на політичні теми", - розповів адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Луценку заборонили говорити по телефону про політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути