четвер, 22 лютого 2018 16:17

Луценко замахнувся на крісло прем'єра - ЗМІ

Луценко замахнувся на крісло прем'єра - ЗМІ
Генеральний прокурор Юрій Луценко хоче бути прем'єром - ЗМІ. Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко на одній із зустрічей топ-посадовців із президентом Петром Порошенком заявив про прем'єрські амбіції.

Про це пише "Українська правда", посилаючись на власні джерела.

"На одному із засідань "дев'ятки" (неформальний політичний клуб на Банковій) Луценко прямо сказав, що хоче бути прем'єром. Всі подумали, що це жарт. Але сказано воно було серйозно", – розповідає один із присутніх на тій зустрічі.

Співрозмовники в оточенні генпрокурора підтвердили, що він справді був готовий замінити Володимира Гройсмана.

Логіка Луценка начебто була така.

З одного боку, якщо Порошенко таки буде балотуватися на другий термін, йому потрібен прем'єр, який візьме на себе роль VIP-агітатора.

"Подивіться на Гройсмана, він не дуже рветься вписуватись за Порошенка. А без допомоги прем'єра Петрові буде дуже складно обиратись", – пояснює співрозмовник, близький до Луценка.

"Крім того, Гройсман же може говорити тільки про дві теми – Вінниця і децентралізація. З таким вибори не виграєш. Нам треба хтось, хто може заряджати людей, хто зможе народу продати мрію", – додає він.

З іншого боку, якщо Порошенко з якихось причин балотуватись не зможе, то "підхопити естафету" зможе Луценко. Але злетіти з крісла генпрокурора не вийде.

"Для цього потрібен кращий стартовий майданчик. З крісла прем'єра Луценко міг би потужно зайти в кампанію", – пояснюють у генпрокурора.

Але ідею Луценка-прем'єра не оцінили в "Народному фронті".

"Це уряд, а не сцена театру. Там треба всю економіку тягнути. Ясно, що Луценко хоче, але цього не буде", – заявив один із членів "дев'ятки".

Сам Порошенко не горів бажанням посилювати позиції нинішнього генпрокурора. Він шукав зручної нагоди відмовити Луценкові так, щоб не зіпсувати стосунків.

Також ЗМІ повідомляє: нарощувати капіталізацію Луценка продовжать – під вибори парламентські.

"Перед минулими виборами Порошенко просто обдурив Луценка. У Юри ні однієї своєї людини у списку не було. Навіть дружину включив не він, а Порошенко. Наступного разу таке не повториться", – пояснює зі співрозмовників, близький до генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко зізнався: великої риби немає

12 травня 2016-го за призначення Юрія Луценка на посаду генпрокурора проголосували 264 народні депутати. Тоді Верховна Рада змінила закон "Про прокуратуру", дозволивши призначати генеральним прокурором кандидата без юридичної освіти і досвіду роботи.

Зараз ви читаєте новину «Луценко замахнувся на крісло прем'єра - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути