пʼятниця, 14 вересня 2012 09:31

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко сподівається стати президентом?

Луценко сподівається стати президентом?
Юрій Луценко створює нову організацію ще за гратами. Фото: obozrevatel.com

Екс-міністр МВС Юрій Луценко, який відбуває покарання у Менської колонії, готовий продовжити кар'єру політика. Про це він сказав в інтерв'ю журналу Фокус.

"Кар'єру політика я ще не завершив. Навпаки, після двох судимостей в нашій країні все найцікавіше тільки починається, тому з мемуарами поки почекаємо. Відразу після виборів я почну працювати над створенням широкої понадпартійної організації демократичних виборців "За нового президента". Зараз зв'язуюся з однодумцями, готуємо алгоритм дій", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар Штефан Фюле ніколи не думав, що в Україні ходитиме в тюрму

Нагадаємо, 27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини у справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністр визнаний політичним в'язням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксофони в колонії Луценка запрацюють протягом вересня - пенітенціарна служба

17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС України Юрія Луценка в недбалості при продовження оперативно-розшукових заходів відносно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденко та засудив до 2 років обмеження волі.

Зараз ви читаєте новину «Луценко сподівається стати президентом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути