понеділок, 01 листопада 2010 16:56

Луценко обізвав регіоналів "нечистою силою"

Луценко обізвав регіоналів "нечистою силою"

Місцеві вибори були найбруднішими за час незалежності, але ПР так і не змогла отримати 50+1% голосів виборців. Про це заявив лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко. "Ми знову в 1999 році, з нечистою силою біля державного керма", - сказав він.

Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", Луценко підкреслив: "Всі, хто забув методи команди Януковича в 2004 році, хто повірив в казки про демократичне переродження ПР - отримали холодний душ... Створення партійних клонів, неконтрольований випуск гігантської кількості зайвих бюлетенів, тотальний контроль влади над виборчими комісіями - масова фальсифікація через голосування вдома - все це не дозволяє визнати вибори вільними".

"В день Хеллоуїна Україна перевела назад не тільки стрілки годинника, але і політичної епохи. Ми знову в 1999 році, з нечистою силою біля державного керма", - додав він. За його словами, опозиції необхідно знову, як в 2002 та 2004-м, вчитися перемагати навіть в таких умовах.

Разом з тим, Луценко констатував, що "Батьківщина" так і залишилася головною опозиційною силою. "У неї вкрали назву, її не допустили на вибори в чотирьох областях. Її електоральне поле, її лідерів дискредитували через ЗМІ, а місцевих активістів - залякували силовики. Але "Батьківщина" підтвердила загальнонаціональне лідерство в опозиції", - вважає він.

"Партія регіонів, не дивлячись на скажений адмінресурс і фальсифікації, так і не змогла узяти 50+1% голосів українців. Навпаки - проти неї більшість країни. А, отже, справжня опозиція має шанс!" - підкреслив він.

Луценко вважає, що лідерові "Батьківщини" Тимошенко пора концентруватися на роботі в областях: кадровою, інформаційною, протестною. "Важливо досягти публічних домовленостей про ненапад з "Фронтом змін" і почати працювати не стільки проти Януковича, скільки за демократичну альтернативу нинішньої влади", - підсумував лідер "Народної самооборони".

Нагадаємо, за даними екзит-пола GFK, більшість мандатів на місцевих виборах отримують Партія регіонів - 36,21% голосів в середньому по Україні. На другому місці "Батьківщина" - 13,1%. Долають тривідсотковий бар'єр "Фронт змін" - 6,84%, Компартія - 5,85%, ВО "Свобода" - 5,11% і "Сильна Україна" - 4,29%.

Зараз ви читаєте новину «Луценко обізвав регіоналів "нечистою силою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути