пʼятниця, 21 вересня 2012 18:28

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценку не дають право на захист - адвокат екс-міністра

Луценку не дають право на захист - адвокат екс-міністра
Фото: obozrevatel.com.

Права екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка порушуються з моменту його затримання. Зараз йому не надають право на захист.

Про це сказав адвокат екс-міністра Ігор Фомін.

"Вся ця кримінальна справа, починаючи з незаконного затримання, незаконного арешту, незаконного засудження і зараз незаконного утримання під вартою Луценка — це все робиться з однією метою — ізоляція Юрія Луценка від громадського та політичного життя країни", - переконаний він.

Захисник розповів, що як тільки Луценка перевели до колонії, він одразу попередив керівництво, що не збирається конфліктувати. Але не зважаючи на це, права екс-міністра постійно порушуються. Зокрема порушується його право на захист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випустити Луценка з ув'язнення — не входить до планів сьогоднішньої влади - дружина

"У нас апеляція по другій справі, касаційна скарга по першій справі, є також справа в ЄЕСУ. У нас колосальний об'єм робити, який ми маємо обговорювати з ним як захисники", - наголосив він.

Адвокат зазначив, що йому доводиться спілкуватися з Луценкам через скляну стіну, о порушенням його прав. Крім того, всі розмови Луценка із захисниками записуються працівниками колонії.

"Для того, щоб пройти у ці кімнати, нас оглядають так, наче ми не адвокати, а навіть не знаю хто. Тим паче, вони нас посадили за скло. Вони це скло зробили спеціально для нас, тут немає сумнівів. За все своє життя, скільки я не був у місцях позбавлення волі, завжди були кімнати, де спілкуються адвокати, слідчі прокурори. Ну неможливо працювати з людиною через скло. Як ти будеш з ним читати, як ти будеш думати, як ти будеш спілкуватися?", - обурився захисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко з дружиною можуть поселитися в селі на Чернігівщині

Він додав: "Це називається навіть не конфіденційність. Є встановлене законом поняття "адвокатська таємниця". Ніхто не вправі без згоди адвоката чи засудженого знати зміст та тактику захисту. Як ми, наприклад, можемо підготуватися до допиту свідка, який має бути несподіваним, якщо нас всіх записують?".

"Я глибоко переконаний, що це абсолютно спланована акція", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Луценку не дають право на захист - адвокат екс-міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути