четвер, 05 липня 2012 13:37

Спецтема: Боротьба за "мову"

Литвин офіційно написав заяву про відставку

Литвин офіційно написав заяву про відставку
Володимир Литвин написав заяву. Фото: mair.in.ua

В апараті Верховної Ради України 4 липня зареєстровано заяву голови Верховної Ради України Володимира Литвина про його відставку з посади голови Верховної Ради України.

Про це повідомила прес-служба відомства в четвер. Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні 3 липня 248 голосами прийняла закон "Про основи державної мовної політики", що значно розширює сферу застосування російської мови. Закон був прийнятий в першій редакції, без урахування понад 2 тис. поправок, внесених після прийняття документа в першому читанні.

Парламентська опозиція заявила, що "мовний" закон був прийнятий з великою кількістю порушень.

На ранковому засіданні в середу голова Верховної Ради Литвин і його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку.

Спікер пояснив, що голосування по законопроекту "Про основи державної мовної політики" у вівторок проходило в його відсутності, оскільки його "викликали до президента". "Мене розвели, розвели Україну, розвели народ", - сказав Литвин.

"Мій товариш колишній, з яким я ділив хліб-сіль, який мене здав. Повністю", - сказав Литвин, вказуючи на свого першого заступника Адама Мартинюка.

Зараз ви читаєте новину «Литвин офіційно написав заяву про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути