понеділок, 02 лютого 2009 08:17

Литвин про стосунки Ющенко-Тимошенко і переслідування Секретаріатом

Литвин про стосунки Ющенко-Тимошенко і переслідування Секретаріатом

Рішення щодо керівництва Національного банку України було сприйнято в Секретаріаті Президента нервово і почалися переслідування низки людей.

Про це сказав голова Верховної Ради України Володимир Литвин в ефірі телеканалу ТВІ в неділю ввечері.

Він зазначив, що проведення позачергового засідання парламенту та прийняті на ньому рішення щодо відміни постанови Верховної Ради про призначення Володимира Стельмаха головою НБУ призвели "до переслідування низки людей, зокрема, зняття з роботи".

Ми так дійсно можемо дійти до абсурду

Він повідомив, що все це робиться "для того, щоб дошкулити і мені, і низці інших людей".

Литвин визнав, що не зовсім поділяє рішення парламенту щодо НБУ, зокрема, прийняття постанови про скасування рішення щодо призначення Стельмаха керівником Нацбанку, але як голова парламенту, підкорившись більшості, підписав його.

Литвин не виключає, що може виникнути у Верховній Раді проект рішення про втрату чинності постанови щодо відставки прем"єр-міністра України Віктора Януковича.

"Ми так дійсно можемо дійти до абсурду", - сказав спікер.

Водночас він зазначив, що Президент України Віктор Ющенко, розуміючи ситуацію, що склалася навколо керівництва НБУ, мав би "очолити процес", розуміючи, що не може запобігти його проведенню.

Литвин зауважив, що депутати, ухвалюючи рішення, не узгоджували його з нормами Конституції, "а вони відповідали на очікування людей".

Говорячи про можливість участі Блоку Литвина в роботі уряду, спікер зазначив, що "жодних наполягань і пропозицій з нашого боку немає".

Він повідомив, що в п"ятницю мав розмову з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, яка запропонувала одному з представників фракції Блоку Литвина увійти до складу уряду. За його словами, він пообіцяв, що поговорить на цю тему з претендентом. При цьому він не назвав ні претендента, ні про яку посаду в уряді йдеться.

Литвин вкотре наголосив на необхідності відмовитися від квотного принципу при формуванні уряду.

Литвин також наголошує, що Президент Віктор Ющенко та прем"єр-міністр Юлія Тимошенко між собою не спілкуються. Він зазначив, що "жодного контакту немає. Обмін відбувається через телеекрани".

Литвин наголосив, що не знаходять підтримки "всі мої намагання звести Президента і прем"єр-міністра, всі мої діалоги з Президентом і прем"єр-міністром, щоб ми припинили оцю сварку, як погані сусіди, щоб ми виробили підходи до розв"язання проблем".

Спікер наголосив, що в такій ситуації "Верховна Рада повинна стати центром і забезпечити розробку комплексу невідкладних дій і контролю за їх втіленням".

Відповідаючи на запитання, чи правда те, що 29 січня Президент України Ющенко не захотів покладати квіти до пам"ятника Героям Крут з іншими першими посадовими особами, Литвин по суті підтвердив цю інформацію.

За його словами, передбачалося покладання о 10-й годині і офіційні церемонії завжди точно розпочинаються у визначений час, але Президент України розпочав церемонію покладання о 9:45.

За матеріалами: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Литвин про стосунки Ющенко-Тимошенко і переслідування Секретаріатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути