понеділок, 12 грудня 2011 12:11

Лазаренко відхрестився від замовних вбивств Щербаня та Гетьмана

Лазаренко відхрестився від замовних вбивств Щербаня та Гетьмана

Екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко заявляє, що не має ніякого відношення до замовних вбивств політика Євгена Щербаня і банкіра Вадима Гетьмана.

"Я, Лазаренко Павло Іванович, неодноразово заявляв і заявляю, що не маю ніякого відношення до замовних вбивств Є. Щербаня і В. Гетьмана, які вже багато років мають намір на мене "повісити" в Україні". Всі ці звинувачення не мають під собою жодних підстав і є черговою спробою дискредитувати мене для досягнення замовлення", - йдеться в заяві Лазаренка.

Заява Лазаренка, датована 11 грудня поточного року, оприлюднила у вівторок його адвокат Марина Долгопола.

"Діючи від імені екс-прем'єр-міністра України П. Лазаренка, як представник за дорученням, уповноважена надати до ЗМІ його заяву", - йдеться в повідомленні Долгополої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші за вбивство Щербаня виплачувалися з рахунків Тимошенко - ГПУ

Як відомо, член виконкому Ліберальної партії, депутат Верховної Ради Євген Щербань був застрелений 4 листопада 1996 року в Донецьку невідомими біля трапа літака. Правоохоронні органи виключили політичну версію вбивства і як основну розробляли кримінальну.

Перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що гроші на рахунки кілерів, які вбили Щербаня, надійшли від фірм, які контролювалися на той час прем'єр-міністром Павлом Лазаренком та Юлією Тимошенко, яка очолювала корпорацію ЄЕСУ.

Гетьман був застрелений невідомими 23 квітня 1998 року в під'їзді власного будинку. Убивця не знайдений. Гетьман вважався одним з найбільш впливових фінансистів країни. За підсумками загальнонаціональної програми "Людина року" Гетьман був визнаний в 1997 році "Депутатом року", а в 1998 році - "Фінансистом року".

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко відхрестився від замовних вбивств Щербаня та Гетьмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути