Ексклюзиви
субота, 08 квітня 2023 02:13

Кулеба розповів, що Україна хоче від саміту НАТО у Вільнюсі

Кулеба розповів, що Україна хоче від саміту НАТО у Вільнюсі
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про успіхи саміту НАТО. Фото: Українська правда

Питання руху до членства в НАТО є для України головним на літньому саміті НАТО у Вільнюсі.

Будь-яке рішення, що пришвидшить вступ до Альянсу буде вважатись успішним, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

Також Кулеба анонсував "багато інших рішень" на саміті НАТО, зокрема про новий багаторічний план підтримки України та "певні гарантії безпеки для України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США оголосили про терміни початку контрнаступу ЗСУ

"Ще раз наголошую: ми щиро цінуємо практичну допомогу, яка надходить від НАТО для України. Але зараз ключове питання в іншому: це членство. Тому що немає іншого шляху забезпечити безпеку на євроатлантичному просторі і запобігти наступній агресії Росії проти України", – додав голова МЗС.

Він наголосив, що не треба ніяких планів дій щодо членства. Лише чіткий, зрозумілий, осяжний у часі алгоритм, що робить НАТО, що робить Україна.

Сполучені Штати разом із Німеччиною та Угорщиною виступають проти намірів інших держав-членів НАТО запропонувати Україні на саміті у Вільнюсі "дорожню карту" для членства в Альянсі.

Члени Альянсу погоджуються, що членство в НАТО не може обговорюватися всерйоз, поки в Україні триває війна. Однак зросла кількість прихильників ідеї запропонувати Україні "політичний шлях" до членства на саміті у Вільнюсі, що "посилило б" відносини Альянсу й Києва.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів, що Україна хоче від саміту НАТО у Вільнюсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути