субота, 14 вересня 2019 11:21

Кучма розповів, що чекає Зеленського на зустрічі з Меркель та Макроном

Кучма розповів, що чекає Зеленського на зустрічі з Меркель та Макроном
Леонід Кучма припускає, що лідери Франції та Німеччини будуть підштовхувати до поступок Росії. Фото: https://www.apnews.com

Представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ), глава Української держави у 1994-2005 Леонід Кучма припускає, що лідери Франції та Німеччини Еммануель Макрон і Ангела Меркель на перемовинах у Нормандському форматі будуть підштовхувати президента Володимира Зеленського до неприйнятних поступок на користь Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю Associated Press.

Кучма стурбований тим, що Макрон і Меркель будуть підштовхувати Зеленського до компромісів, таких як затвердження плану з проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донбасу, без всякого нагляду з боку українського уряду.

"У мене немає великої надії. Зеленському буде дуже важко - він буде один проти трьох осіб", - сказав Кучма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про що домовилися Зеленський і Меркель

Кучма зазначив, що Україна прихильна мирним угодам, які вона підписала в Мінську в 2015 році, але наполягає на тому, щоб Росія відкликала бойовиків і повернула українським військам контроль над кордоном, перш ніж проводити там вибори.

"Давайте дотримуватися Мінських домовленостей ... Безпека на першому місці. Вам потрібно вивести війська, вивести важке озброєння, повернути нам кордон, і тоді ми проведемо вільні вибори", - підкреслив він.

Зустріч лідерів глав держав "нормандського формату" може відбутися до кінця вересня поточного року. "Зараз відбуваються дуже тісні контакти на рівні президента Франції Макрона з канцлером Німеччини Меркель і одночасно з президентами Зеленським і Путіним в надії провести зустріч ще до кінця поточного місяця", - заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсе.

Зараз ви читаєте новину «Кучма розповів, що чекає Зеленського на зустрічі з Меркель та Макроном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути