вівторок, 14 травня 2019 10:00

Хто в Раді піде на співпрацю із Зеленським

Хто в Раді піде на співпрацю із Зеленським
Дві фракції можуть домовитися із Володимиром Зеленським. Фото: Reuters

Позафракційні мажоратирники можуть піти на співпрацю із новообраним президентом Володимиром Зеленським. Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від БПП Валерій Карпунцов.

"Група "Відродження" давно пов'язана з Коломойським. Позафракційні мажоритарники теж можуть створити групу і приєднатися. Хтось де-юре залишатиметься у фракції, щоб не втратити мандат, а фактично підуть у нову команду. Цей тиждень покаже", - сказав парламентарій.

"Мажоритарники, як "флюгери", вони весь час залежні від влади. Так побудована система. Мусить для свого округу робити школи, садочки, дороги. Людям нецікаво, скільки він законів прийняв, які вони. Так, є мова, томос, воєнні закони, на які зважають. Але у цылому на це не звертають увагу. Люди на окрузі дивляться, наскільки депутат гарний для них", - зауважив нардеп.

Співпрацювати із Зеленським можуть "Самопоміч" і "Батьківщина", не виключає Карпунцов.

"Якщо на порядок денний поставлять утворення коаліції. Бо зараз її немає. За Януковича із закону про регламент прибрали регулювання створення, діяльності та припинення коаліції. Тобто основне утворення у парламентсько-президентській республіці жодним чином не регулюється.

Якщо буде тулитись нова коаліція, то деякі фракції захочуть у ній отримати посади. Зараз обговорюють варіант закритих партійних списків і пониження прохідного бар'єру до трьох відсотків", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із достроковими виборами Порошенко отримає пристойний результат

Повну версію інтерв'ю з Валерієм Карпунцовим читайте на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Хто в Раді піде на співпрацю із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути