четвер, 27 березня 2014 15:30

Кримчан без прописки виганятимуть з півострова

Кримчан без прописки виганятимуть з півострова

Жителі Криму, які не були зареєстровані на півострові, протягом місяця (до 19 квітня) повинні виїхати за межі Росії. Про це повідомила 26 березня на прес-конференції в Севастополі представник Федеральної міграційної служби Російської Федерації Вікторія Гичко.

За її словами, всі жителі Криму, які не мають кримської реєстрації станом на 18 березня 2014 року, вважаються "іноземними громадянами" і повинні до 19 квітня виїхати за межі Росії, щоб потім в'їхати і на "законних підставах оформити посвідку на проживання".

Гичко наголосила, що громадянами Росії визнаються громадяни України, що мають постійну реєстрацію на 18 березня, решта отримають статус "іноземних громадян", а іноземні громадяни повинні перебувати на території Росії на законних підставах.

"А якщо в них зараз немає таких документів, їм дається час, щоб вони покинули територію, потім в'їхали в Російську Федерацію й оформили всі необхідні документи", - повідомила чиновниця.

За словами представниці ФМС РФ, залишити територію необхідно протягом місяця з дня підписання Договору про приєднання Криму до Росії, в іншому разі осіб, які вчинили правопорушення, "притягнуть до адміністративної відповідальності".

Яке саме покарання загрожує "іноземним громадянам" в разі порушення цієї процедури, Гичко не уточнила, пославшись на великий обсяг міграційного законодавства Росії, але зазначила, що в кожному конкретному випадку "будуть розбиратися", чи було правопорушення і чому скоєно. "Можливо, людина за станом здоров'я не змогла виїхати. Я не можу зараз говорити про те, чого ще не відбулося", - пояснила вона.

 

Зараз ви читаєте новину «Кримчан без прописки виганятимуть з півострова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути