субота, 14 грудня 2013 17:40

Крим рветься до незалежності при підтримці Росії - нардеп

Крим рветься до незалежності при підтримці Росії - нардеп
"Зараз у Криму намагатимуться провести такий собі анти-майдан" - Юрій Сиротюк ФОТО: news2000.com.ua

У Криму готується спецоперація по оголошенню державного суверенітету за підтримки Росії, заявив на брифінгу у штабі опозиції на Майдані депутат Верховної Ради від "Свободи" Юрій Сиротюк, член комітету парламенту з нацбезпеки та оборони.

Сиротюк стверджує, що днями у Сімферополі у консульстві РФ відбулася зустріч за участю російських дипломатів, депутатів Верховної Ради від ПР, а також лідера партії "Російський блок" Геннадія Басова та представників партії "Русское единство", передає Цензор.НЕТ з посиланням на НР.

"Зараз у Криму намагатимуться провести такий собі анти-майдан, ключовою вимогою якого буде проведення референдуму про державну незалежність Криму", - стверджує "свободівець".

Крім того, уточнив Сиротюк, 27 грудня Чорноморський флот Росії збирається провести в Криму антитерористичні навчання. Це становить небезпеку для України, оскільки зараз всі силовики стягнуті в Київ, і на півострові залишається їх мінімальне число, пояснив депутат.

"У Криму зараз практично немає українських військових і внутрішніх військ, які можуть протистояти російським десантникам у Севастополі", - сказав Сиротюк.

Він також заявив, що Віктор Янукович на майбутній зустрічі з Володимиром Путіним може укласти угоду, яка дозволить Росії оновити техніку і кораблі ЧФ в Севастополі аж до введення на територію Криму ядерної зброї.

"Цей план планується ввести в дію у випадку, якщо Янукович втратить контроль над Києвом і свою більшість у Верховній Раді", - заявив Сиротюк.

Зараз ви читаєте новину «Крим рветься до незалежності при підтримці Росії - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

396

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути