субота, 11 червня 2011 13:18

Крим - це апендикс 90-х років, який необхідно ліквідувати - Фомушкін

Крим - це апендикс 90-х років, який необхідно ліквідувати - Фомушкін

Голова Кримської організації УНП Олег Фомушкін закликав скасувати автономний статус Криму і перетворити нинішню Автономну Республіку на Таврійську область України. Як пояснив Фомушкін, автономний статус Криму суперечить унітарному духу України та породжує сепаратизм.

"Кримська автономія створювалася саме як проект відторгнення півострова від України, яка досягла свого апогею за часів президентства ставленика Москви Мєшкова. Тому сьогодні Автономна Республіка Крим - це апендикс 90-х років, який необхідно ліквідувати", - вважає Фомушкін, цитує його прес-служба УНП.

"Реформування статусу Криму має відбуватися паралельно з адміністративною реформою - приєднанням до півострова території причорноморської Таврії, яка завжди політично і економічно була об'єднана з Кримом. Таким чином вдасться посилити економічний розвиток Таврії, пов'язати її сільськогосподарські райони з курортними і промисловими зонами Криму", - підкреслив він.

"Створення на базі АРК і причорноморських районів Таврії Таврійської області відповідатиме Конституції України, історичній справедливості та сучасним економічним реаліям", - підсумував Фомушкін.

Нагадаємо, скандал довкола автономного статусу Криму спалахнув на початку літа. Спікер Верховної ради АРК, регіонал Володимир Константинов публічно припустив можливість ліквідації статусу автономії. Кримська преса процитувала спікера: "Якщо людям краще жити в області, чому б і ні!".

Утім, через кілька днів парламентська прес-служба спростувала ці слова. Як пояснила прес-секретар спікера Алла Горєва, слова Константинова були "викривлені" і "вирвані з конкретного контексту". За її даними, голова Верховної ради Криму вважає ідею ліквідації автономії "сумнівною з правового погляду" і "безперспективною по суті".

Однак це не зупинило дискусію про можливість і необхідність скасування автономного статусу Криму, що розгорнулася і в традиційних мас-медіа, та в Інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Крим - це апендикс 90-х років, який необхідно ліквідувати - Фомушкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути