пʼятниця, 22 березня 2019 17:55

Кремль визначився із кандидатом на виборах в Україні

Кремль визначився із кандидатом на виборах в Україні
Для Кремля Юрій Бойко - "свій", каже Тарас Чорновіл.

Москва визначилась зі своїм кандидатом на виборах президента України. Про це Gazeta.ua сказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл, коментуючи появу Юрій Бойка на переговорах з прем'єром РФ Дмитром Медведєвим.

"За 5 років Верховна Рада не спромоглася внести до Кримінального кодексу статтю про колаборанство. Ті переговори трактувати, як "державна зрада" чи посягання на територіальну цілісніть, у моральному плані можна. Але в юридичному - важко. Поїхати до країни-агресора? Так туди мільйон заробітчан їздить. Тепер пожинаємо нашу поступливість. Це плювок усім українцям. Буквально у той день, коли проти РФ запровадили додаткові санкції.

Медведчук і Бойко користуються тим, що це безкарно. Вони нагло пруть: "Мы поддерживаем Россию", - зауважив екс-нардеп.

"Поява обох у Москві орієнтована на проросійського виборця, який мислить радянськими шаблонами "все будет хорошо, только бы не было войны". Якому не має значення, якою ціною і що за це треба заплатити. От вони і показалися через підконтрольний Медведчуку телеканал. Думають, що Бойко раптом вирветься у другий тур. Хоча це виглядає дуже нереалістично.

Росія готова лояльно сприймати дуже багатьох кандидатів, які будуть "договороспособными". Такими є Тимошенко, Зеленський.

Кремль вливатиме у партію Медведчука по-максимуму

Але вперше вона викристалізувала "свого" Бойка. І на нього орієнтація пряма. Кремль на парламентські вибори робить ставку на "Опозиційну платформу - За життя". Вливатиме у них по-максимуму грошей", - сказав Тарас Чорновіл.

"Статтю про колаборанство у Кримінальному кодексі треба було чітко розписати. Цього було би достатньо, не розписувати окремим законом. Тоді з будь-якою поїздкою до Москви були би обережнішими", - вважає колишній парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойка і Медведчука мають покарати за держзраду, а нікому - політолог

22 березня кандидат у президенти, колишній "регіонал" Юрій Бойко і керівник партії "Опозиційна платформа - За життя", кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук зустрілися у Москві з прем'єром РФ Дмитром Медведєвим. Також на зустрічі був присутній керівник Газпрому Олексій Міллер.

Зараз ви читаєте новину «Кремль визначився із кандидатом на виборах в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути