субота, 30 квітня 2022 16:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль хоче "звільнити світ від Заходу" - Подоляк попередив союзників

Кремль хоче "звільнити світ від Заходу" - Подоляк попередив союзників
Нібито Європа та США намагаються "придушити держави", які проводять самостійний курс у своїй внутрішній та зовнішній політиці. Фото: Getty Images

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав нову мету війни в Україні - Москва хоче "звільнити світ від Заходу".

Нібито Європа та США намагаються "придушити держави", які проводять самостійний курс у своїй внутрішній та зовнішній політиці, заявив під час інтерв'ю "Сіньхуа".

"Наша "спеціальна воєнна операція" в Україні теж робить внесок у процес звільнення світу від неоколоніального гніту Заходу, густо замішаного на расизмі та комплексі винятковості", - сказав Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може продовжити провокації, але НАТО не бачить військової загрози для Молдови

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк відреагував на таку заяву російського міністра. На своїй сторінці у Twitter він пояснив, що насправді "звільнення", про яке говорять у РФ - це масові знищення.

"Звільнити світ від Заходу" - Росія знову озвучила нову мету руйнівної "спецоперації" в Україні. "Звільнення" по-російськи - це лише масові знищення. Втім, наступні цілі спецоперації РФ можуть стосуватися "звільнення" Марса від впливу марсіан. Чекаємо", - зазначив Подоляк.

Лавров вважає, що Молдову "затягують у НАТО" і це не на користь її безпеці. Його заява пролунала на тлі серії терактів у Придністров'ї, які почалися після висловлювань представника армії РФ про плани вийти через південь України до невизнаного регіону, тому що там "дискримінують російськомовне населення".

Зараз ви читаєте новину «Кремль хоче "звільнити світ від Заходу" - Подоляк попередив союзників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути