пʼятниця, 20 листопада 2020 10:16

Кравчук спрогнозував наступну зустріч "нормандської четвірки"

Кравчук спрогнозував наступну зустріч "нормандської четвірки"
Кравчук наголосив, що у такій зустрічі зацікавлена наша країна. Фото: Укрінформ

Зустріч лідерів-радників "нормандської четвірки" в Берліні може відбутися до Нового року.

Про це глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Леонід Кравчук розповів в інтерв'ю "Hromadske".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна подала списки на обмін з 11 осіб - Кравчук

Проведення переговорів хоч і запланували на вищому рівні, але воно впирається в одне: чи виконала наша країна попередні домовленості, досягнуті ще в Парижі 2019 року, зауважив він.

"Наше завдання в Україні - зробити все, щоб виконати ті установки, які були там окреслені. Виступаючи на відеоконференції, я говорив: рішення, які ухвалювалися тоді в Парижі в тому форматі 9 грудня схвалив президент Росії Путін. Тому якщо хтось не виконує, або РФ, або ОРДЛО, а це і є підопічні останньої - то вони блокують той документ, який схвалив і Путін".

Сьогодні Україна повинна не розмірковувати, буде чи не буде зустріч у "нормандському форматі". Оскільки вирішує таке не ТКГ або хтось один у країні - це спільна робота. Водночас українська делегація діятиме так, щоб виконувати ті рішення, які ухвалили в Парижі, заявив Кравчук.

"І це буде головним під час вирішення питання, бути чи не бути наступній зустрічі. У ній зацікавлена України, про цю зустріч не раз нагадував і наш президент. Ми бачимо, що нам треба рухатися вперед. А зустріч для чого, щоб проаналізувати зроблене та незроблене, і розставити акценти, що заважає. Ось, що заважає, можна прибрати, щоб рухатися вперед".

Раніше Кравчук заявив, що передумовою для зустрічі президента України Володимира Зеленського із президентом РФ Володимиром Путіним може стати український "План спільних дій" з урегулювання конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук спрогнозував наступну зустріч "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути