пʼятниця, 21 листопада 2008 12:55

Король Швеції зробив виняток для Тимошенко

Розпочалася аудієнція прем"єр-міністра України Юлії Тимошенко у Короля Швеції Карла XVI Густава.

Як повідомили в Управлінні у зв"язках із засобами масової інформації секретаріату Кабінету міністрів України, аудієнція відбувається в рамках офіційного візиту Тимошенко до Королівства Швеція.

Аудієнція триватиме півгодини. Зазвичай аудієнція Короля триває менше, таку кількість часу шведський Король приділяє лише дуже поважним персонам.

В КМУ також повідомили, що 20 листопада Тимошенко зустрілася з керівниками провідних шведських компаній і банків, а також з міністром закордонних справ Королівства Швеція Карлом Більдтом. Під час зустрічі обговорювалися питання двосторонніх відносин, а також піднімалася тема залучення інвестицій в економіку України. "Світова фінансова криза може стати тим моментом, коли влада зрозуміє і прибере всі перепони на шляху іноземних інвестицій", – зазначила на зустрічі прем"єр-міністр України .

"Нас поєднує те, що ми однаково віримо в Україну: я – в політиці, ви – в бізнесі", - зауважила Тимошенко, додавши, що шведські компанії є лідером серед інвесторів в українську економіку. Вона нагадала, що, зокрема, шведська компанія "Тетра Пак" прийшла на український ринок ще до проголошення Україною незалежності, а компанія "Еріксон" цього року святкуватиме своє 15-річчя на українському ринку.

У свою чергу, представники провідних шведських компаній підтвердили бажання інвестувати в економіку України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Король Швеції зробив виняток для Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути