четвер, 20 лютого 2020 02:36

Комітет Ради хоче звільнити Ситника. Але зараз не може

Комітет Ради хоче звільнити Ситника. Але зараз не може
Ситника можуть звільнити. Фото: РБК

Правоохоронний комітет Верховної ради розглянув постанову про звільнення директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника.

За словами глави комітету Дениса Монастирського, щодо законності даної постанови є зауваження, повідомляють ЗМІ.

"Моя особиста позиція - дана постанова виходить за межі Конституції і закону. Це наше запитання оцінювати цю постанову. Я пропоную винести це питання в зал. І нехай зал визначається з підтримкою або не підтримкою даної постанови", - заявив він.

Він також зазначив, що рішення правоохоронного комітету буде в подальшому передано до Регламентного комітету, який є профільним в даному питанні.

"Закон про НАБУ чітко визначає підстави для звільнення директора. Я б чітко просив відрізняти політичну позицію Ради, яка може дати оцінку діяльності директора НАБУ і юридичний факт - питання звільнення директора НАБУ. Ніхто не обмежує право Ради і комітету визначити позицію щодо діяльності людини. І в той же час є чіткі обмеження щодо ухвалення незаконних рішень ", - додав Монастирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник розповів, чому його хочуть посунути

Комітет парламенту з питань запобігання та протидії корупції під час свого засідання заслухав звіт директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника про діяльність очолюваного ним органу протягом попередніх шести місяців (II півріччя 2019 року).

Зараз ви читаєте новину «Комітет Ради хоче звільнити Ситника. Але зараз не може». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути