Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2019 14:20

Коломойського звинуватили у підготовці вбивства

Коломойського звинуватили у підготовці вбивства
Громадяни США написали заяву про злочин на Коломойського. Фото: УНІАН

Громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас, які є клієнтами Рудольфа Джуліані – особистого адвоката американського президента Дональда Трампа, написали заяву до правоохоронних органів України на Ігоря Коломойського після його інтерв'ю програмі "Схеми: корупція в деталях".

Американці вимагають розпочати досудове розслідування щодо можливого вчинення Коломойським "злочину проти життя", пише "Радіо Свобода"

У заяві, яку надала адвокат Аліна Самарець, що представляє їхні інтереси в Україні, йдеться:

"... У зв'язку з погрозами Ігоря Коломойського ми вимушені задля своєї безпеки виїхати з України до свого місця проживання в США, не закінчивши своїх особистих справ в Україні. Таким чином, Ігорем Коломойським вчинено злочин проти життя, а саме: готування до вбивства".

Заяви відправили на ім'я генерального прокурора України Юрія Луценка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Державного бюро розслідувань Романа Труби. Надходження документів у відомствах підтвердили.

У коментарі Лев Парнас заявив: "Це все брехня, що ми якісь аферисти, що ми в когось гроші просимо або те, що у нас начебто кримінальні справи в Америці. Чому він нам пред'явив такі погрози, такі небезпечні заяви, я не можу пояснити, ми самі шоковані. Ми боїмося за наше життя. Тому і написали заяви. Все, що ми робимо, – це рекомендація наших захисників. Головний адвокат – це Руді Джуліані".

Раніше Коломойський заявляв:

"В Україні діють два аферисти, які перебувають під розслідуванням США. Один, здається, Лев Парнас, а інший – Ігор – чи то Фруман, чи то Фурман. І вони ходять тут Україною, збирають із людей гроші, розповідають, що вони близькі з паном Джуліані – і що вони вирішать із Луценком будь-яке питання. Луценко про це навіть не знає. І, я думаю, Джуліані теж про це не знає. Два "Остапи Бендери", які ходять поміж двома країнами й розповідають всіляке… І найближчим часом, повірте мені, ми цих двох "субчиків" виведемо на світло Боже. Щоб вони не думали...Запам'ятайте ці два імені: Лев Парнас та Ігор Фруман. Вони приїжджали до мене в Ізраїль і розповідали, як мені треба із Зеленським спілкуватися. Я сказав – я не маю відношення до Зеленського. Після цього вони зникли – і тут почалися всі ці провокації: щодо Джуліані, оточення, ще якоїсь маячні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радник Трампа закликав судитися з Коломойським

Олігарх Ігор Коломойський повернувся в Україну в ніч проти 16 травня. Прилетів із Тель-Авіва до Дніпра.

Того ж дня під вечір прибув до Києва. У ресторані в центрі столиці зустрівся з нардепами від групи "Відродження" Віталієм Хомутинніком, Андрієм Шипкою та Євгеном Гєллєром, бізнесменом Павлом Фуксом.

Зараз ви читаєте новину «Коломойського звинуватили у підготовці вбивства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути