Ексклюзиви
неділя, 07 січня 2018 20:23

Коломойський може відсудити $ 5,5 млрд "Укрнафти" - експерт

Коломойський може відсудити $ 5,5 млрд "Укрнафти" - експерт
Загородній: Наша держава часто нехтує своїми ж законами, тому у Коломойського є судові перспективи. ФОТО: poradi.com.ua

Україна часто ігнорує будь-які закони. Тому існує можливість, що Коломойський відсудить свої гроші в Високому суді Лондона. Про це розповів політичний експерт Тарас Загордній.

"Є імовірність, що Коломойський відсудить ці гроші. Все залежить від того, як вестимуть справу. І наскільки реально були порушені права міноритарних власників згідно з британським законодавством. Наша держава часто-густо ігнорує взагалі будь-які закон. Якщо істотно змінені умови ведення бізнесу або завдано збитків приватному інвестору, він має отримати компенсацію", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд постановив заморозити $820 млн Ахметова

Це не юридичний процес, а бізнес, вважає експерт.

"У ньому завжди відбуваються якісь господарчі суперечки щодо утисків прав або банкрутства. Якщо Коломойський, або його структури, вважають, що їхні права порушили — подають в суд. Як олігарх Віктор Пінчук подавав у британський суд на Коломойського і виграв його.

Враховуючи як наша держава часто нехтує своїми ж законами, впевнений, що у Коломойського є судові перспективи в усіх судах", сказав Тарас Загордній.

Претензії міноритарних акціонерів ПАТ "Укрнафта" до України збільшилися до $5,439 млрд. У вересні 2017 року претензії міноритаріїв за поданим до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма позовом до України становили $4,7 млрд. За документом, усні слухання у арбітражі призначені на 19 лютого - 2 березня 2018 року. Міноритарні акціонери ПАТ "Укрнафта" (кіпрські Littop Enterprises, Bridgemont Ventures, Bordo Management, які належать групі Приват Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова) у червні 2015 року подали позов до Стокгольмського арбітражу проти держави Україна.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський може відсудити $ 5,5 млрд "Укрнафти" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути