четвер, 08 листопада 2012 15:16

"Коли люди побачать, що лідери опозиції готові стояти до кінця, під ЦВК буде сотні тисяч людей" - ескперт

"Коли люди побачать, що лідери опозиції готові стояти до кінця, під ЦВК буде сотні тисяч людей" - ескперт

Опозиція має сама показати людям, що готова захищати права на Майдані,а  потім вже вимагати цього від них.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

"Зараз немає критичної межі протестів, коли люди вже масово можуть вийти на вулиці. А по-друге, все ж таки треба не забувати, що на виборах опозиція отримала стільки голосів не завдяки собі, своїм вдалими діями. Люди просто обирали менше із двох зол", - пояснив він.

Експерт підкреслив, що люди не вірять в здатність опозиціонерів стояти до кінця та боротися, тому і самі не виходять на протести.

"За соціологією в Україні 70% людей опозиційно налаштовані, а от обирають менше. Вони голосують за опозиицію, бо немає більше за кого голосувати. Але на вулицю не виходять, бо не бачать альтернативи, - зауважив Голобуцький. - В чому феномен "Свободи" - вони трохи показали силу зубами і кулаками, і вже люди готові за неї голосувати, навіть жодним чином не сповідуючи ці принципи та ідеології".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітинг біля ЦВК не розходиться - люди стоять під дощем

Він підкреслив: "Коли опозиція почне показувати кулаки, зуби, то люди будуть впевнені, що це провокація, як це було на захисті української мови — з'явитися на 5 хвилин, покричати і піти одразу. Як зробили наші опозиційні лідери".

Він наголосив, що опозиція має доказати людям, що готова стояти до кінця, а не час від часу виходити на мітинги.

"Люди вийдуть, коли вони повірять, що спротив опозиція готова робити не в тепличних умовах, між сауною, масажем та манікюром, а постійно проводячи там весь час. Люди бачать все це. Хоча ці вихолені опозиціонери думають, що цього ніхто не помічає. Вони думають, що не видно того, що вони не готові там стояти до кінця, так чому ж вони вимагають такого від інших? Вони не мають права вимагати такого від людей", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова скандальної 223 ОВК приїздила до Центрвиборчкому і постояла серед мітингуючих

Голобуцький запевнив: "Як тільки народ побачить, що лідери, навіть ті, які зараз є, що вони готові стояти до кінця, під ЦВК буде сотні тисяч людей".

Зараз ви читаєте новину «"Коли люди побачать, що лідери опозиції готові стояти до кінця, під ЦВК буде сотні тисяч людей" - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути