четвер, 28 березня 2013 11:51

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кокс і Кваснєвський приїхали в лікарню до Тимошенко

Кокс і Кваснєвський приїхали в лікарню до Тимошенко
Прихильники екс-прем'єра під лікарнею зустріли кортеж європарламентарів скандуванням "Юлі - волю!". Фото: eastbook.eu

У Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" №5 (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко, приїхали екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс і колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський.

Кортеж із 6-ти машин із мікроавтобусом, в якому були представники Європарламенту, в'їхав на територію лікарні об 11:05. Прихильники екс-прем'єра, що чергують під лікарнею, зустріли кортеж, скандуючи "Юлі - волю!".

Незадовго до цього у лікарню приїхали начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков, начальник управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області Євген Бараш і прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні Тимошенко демонтували пристрої протипожежної безпеки

Нагадаємо, Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту щодо судових процесів над екс-прем'єром Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їх мандат був розширений: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка. Робота спостерігачів була припинена на період парламентських виборів в Україні, після чого була відновлена.

Останній візит Кокса та Кваснєвського в Україну пройшов 4-5 лютого поточного року. Тоді екс-президенти відвідали Менську колонію (Чернігівська область), де зустрілися з Луценком, а також ЦКЛ №5 (Харків), де проходить лікування Тимошенко.

На початку травня місія планує представити керівництву ЄС свою доповідь.

Зараз ви читаєте новину «Кокс і Кваснєвський приїхали в лікарню до Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути