Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 12:21

Княжицький, як народний депутат, не мав ставати на чийсь бік у конфлікті навколо ТВі — Данилюк

Княжицький, як народний депутат, не мав ставати на чийсь бік у конфлікті навколо ТВі — Данилюк
Олександр Данилюк: я такого нахабства ще не бачив. Фото: obozrevatel.com

Координатор громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк вважає, що ситуація навколо каналу ТВі є унікальною.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

Зокрема, він не розуміє, яку роль у цьому процесі відіграє Микола Княжицький.

"У цій ситуації Микола Княжицький, як народний депутат та людина, що має стояти на боці законності, не мав би ставати на якийсь бік. Тим більше, робити це публічно, стаючи одним зі спікерів цього процесу. Про його роль у цій ситуації важко говорити. Безперечно, можуть бути якісь особисті рахунки. А може він так бачить цю ситуацію. Для учасників цього конфлікту — це дуже серйозні репутаційні ризики. Навіщо публічним шанованим людям брати участь у цьому? Обстоювати і захищати людину, яка не може пояснити, у який спосіб вона набула права власності? Тим паче, якщо вона посилається не на договір купівлі-продажу, а на якусь довіреність. Нагадаю, що довіреність надається власником. Якщо вона використовується не у його інтересах, то може бути відкликана, а усі дії, зроблені з нею, анульовані. Тут немає місця для різночитань. Я вперше стикаюся з таким нахабством. Це унікальна ситуація", - зауважив Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альтман каже, що він власник ТВі

"Що стосується зміни власників, то у мене великий досвід корпоративних конфліктів — більше 10 років, - додав він. - Будь-які класичні корпоративні конфлікти передбачають, що було декілька власників і в силу тих чи інших обставин, структура власників змінилась. Тоді можна говорити про якісь незрозумілості. А коли власник був один, і він говорить про те, що нікому нічого не продавав, то це — не корпоративний конфлікт. Це звичайний грабіж. І це становить серйозну загрозу для кожного з нас. Бо якщо можна переписати такий актив, як канал на когось, то тоді елементарно можна переписати будь-що: квартиру, машину, дітей".

Данилюк упевнений, що якби зміна власників відбулась законно, процедура пройшла б прозоро і зрозуміло.

"Але ми цього не бачимо. Заяви про те, що Кагаловський не є власником каналу — смішні. Бо ті самі люди не раз говорили, що він є єдиним його власником. Дуже прикро, що це відбувається. Очевидно, що цей конфлікт вигідний винятково існуючому режиму, бо він дискредитує останній оплот української порядності — журналістику", - підсумував активіст.

Нагадаємо, Микола Княжицький дотримується думки, що зміна власників ТВі відбулася законно і канал надалі буде працювати у нормальному режимі. Лідери Об'єднаної опозиції, втім, сьогодні стали на бік журналістів і підтримали їх вимоги щодо якнайшвидшого оприлюднення кінцевого власника телеканалу.

Зараз ви читаєте новину «Княжицький, як народний депутат, не мав ставати на чийсь бік у конфлікті навколо ТВі — Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути