субота, 24 березня 2012 12:07

Клюєв вирішив підняти статус та ефективність РНБО

Клюєв вирішив підняти статус та ефективність РНБО
Фото: tsn.ua

Президент Віктор Янукович поставив завдання повернути РНБО роль головного центру підготовки та супроводу державних рішень у сфері нацбезпеки. Про це написав секретар Радбезу Андрій Клюєв у своїй статті в "Дзеркалі тижня. Україна".

"На жаль, в останнє десятиліття РНБО далеко не завжди використовував свій потенціал повною мірою", — зазначає Клюєв.

Він заявив, що модернізація Апарату Ради нацбезпеки і оборони успішно стартувала. У якості прикладу першочергових поточних завдань Клюєв назвав безпечне проведення Євро-2012.

"Упевнений, нам вдасться в найкоротші терміни підняти статус і ефективність роботи РНБО, зробити цей орган справжньою інтелектуальною опорою для розробки та реалізації державної політики", - заявив Клюєв.

За його словами, підвищення обороноздатності, боротьба з корупцією, забезпечення енергетичної безпеки, захист інформаційного простору країни, здоров'я нації та її майбутній розвиток – "в роботі РНБО всі теми важливі". Клюєв також зазначив, що "РНБО має стати центром, здатним акумулювати інформацію про виклики, що стоять перед Україною, передбачити всі варіанти розвитку ситуації і оперативно пропонувати комплексне рішення в інтересах країни".

На його думку, РНБО має стати своєрідним майданчиком для узгодження рішень щодо захисту національних інтересів не тільки в середовищі силових відомств та урядових структур, а й з політичними і науковими колами. Він вважає корисним створення Експертної ради при РНБО, такої собі "ради мудреців" з найбільш авторитетних колишніх секретарів Ради безпеки, міністрів закордонних справ, оборони, державних діячів, які в минулому успішно займалися вирішенням питань національної безпеки.

За словами Клюєва, неодмінною умовою стане деполітизація РНБО. Цей принцип дозволить в майбутньому виключити появу в цій структурі непрофесійних людей під впливом політичної кон'юнктури.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв вирішив підняти статус та ефективність РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути