середа, 15 лютого 2012 15:46

Клюєв розповів, чим він займеться на новій посаді

Клюєв розповів, чим він займеться на новій посаді

Андрій Клюєв на посаді секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) займеться забезпеченням економічної та енергетичної незалежності України, а також реформуванням силових структур.

Про це він заявив в коментарі з приводу свого призначення, текстом якого володіє ЛІГАБізнесІнформ.

Клюєв уточнив, що для нього нова посада - "можливість зосередитися на вирішенні стратегічно важливих для України завдань, реальними справами забезпечити зміцнення безпеки і конкурентоспроможності нашої держави у всіх сферах - політичній, економічній та гуманітарній".

Однією з найважливіших задач, поставлених перед ним президентом, Клюєв назвав забезпечення енергетичної безпеки України та підвищення її енергоефективності. "Від успішності вирішення цих завдань залежить конкурентоспроможність всієї країни, і наші перспективи на найближчі десятиліття", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв не втратив шанс стати прем'єром – політолог

"Простіше кажучи, ті мільярди, які Україна віддає щомісячно за неймовірно дорогі енергоносії, ми могли б вкладати в модернізацію економіки, створення нових високотехнологічних підприємств. Дорогі енергоресурси і величезні енерговтрати - це ціна кожного нашого товару, це мільярди коштів, недодані пенсіонерам, освіті і охороні здоров'я", - заявив він.

Ще одне завдання, поставлене перед Клюєвим - зниження залежності України від світових ринків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв поплатився за неефективне добування грошей — політолог

Крім того, Клюєв вважає за необхідне не тільки пришвидшити реформи в силовому блоці, але й підвищити якість цих реформ - перетворення повинні торкнутися всієї правоохоронної системи, підвищити якість її роботи і мінімізувати корупцію у силових структурах. "Ви прекрасно знаєте, що нам ще дуже багато що належить зробити, щоб кожна людина відчувала себе захищеною не тільки від злочинності, а й від свавілля правоохоронців", - сказав секретар РНБО, додавши, що корупція становить значну загрозу державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Клюєвим РНБО стане центром виборчої кампанії Партії регіонів - політолог

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вчора, 14 лютого, звільнив з посади першого віце-прем'єра - міністра економічного розвитку і торгівлі України Андрія Клюєва і призначив його секретарем РНБО.

Зараз ви читаєте новину «Клюєв розповів, чим він займеться на новій посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути