вівторок, 27 листопада 2018 02:10

Клімкін: Україна введе біометричний візовий режим з Росією

Клімкін: Україна введе біометричний візовий режим з Росією
Між Україною і Росією буде візовий режим. Фото: РБК

Міністерство закордонних справ ініціюватиме запровадження біометричного візового режиму для громадян Росії - власників дипломатичних і службових паспортів.

"Я багато разів казав, що ми маємо перейти не просто до візового режиму, оскільки клеїти етикетки в паспорти громадян країни-агресора немає сенсу, а саме до біометричного візового режиму. Зараз ми будемо ініціювати також відміну такого режиму і для службових і дипломатичних паспортів з Росією", - заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на позачерговому засіданні Верховної Ради

Стосовно розірвання дипломатичних відносин з Росією, Клімкін зауважив, що нам "за визначенням ці відносини не потрібні і у нас немає за фактом таких відносин".

"Але ми маємо знайти форму, яким чином і хто буде допомагати і турбуватися про 2,5 млн українців, які ще знаходяться у РФ, і робити всю ту роботу, яку роблять наші консули в контексті допомоги політв'язням. Ми ведемо цю роботу", - повідомив Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ записала відео з полоненими українськими моряками

25 листопада російські прикордонні кораблі здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗС України та захопили три українських кораблі - "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни Капу". Відомо про шість поранених українських моряків, у важкому стані - двоє. Всього в трьох суднах, захоплених Росією, 23 людини.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін: Україна введе біометричний візовий режим з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути