вівторок, 12 березня 2013 17:32

Кличко запропонує брата на мера Києва?

Кличко запропонує брата на мера Києва?
Олексій Голобуцький. Фото: www.radiosvoboda.org

Лідер партії УДАР Віталій Кличко запропонував Арсенію Яценюку та Олегу Тягнибоку свого молодшого брата як кандидата від УДАРУ на посаду мера Києва. Висунення брата Кличка може вирішити багато проблем.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

Політолог не розповів звідки саме в нього з'явилась така інформація, але зазначив, що це розповіло йому джерело із оточення "Батьківщини".

"Якщо дивитися на реальний стан політичної ситуації, то люди не зрозуміють, що Кличко після стількох років апелювання до київської проблеми не візьме участь в виборах" - висловив думку.

Окрім того, за його словами, "судячи із заяв, які лунали попередньо, зрозуміло, що команда прийняла рішення не приймати участь на виборах". "Проте, знаю із джерел в УДАРі, що пішли суперечки, що все ж таки треба приймати участь на виборах. На жаль, в УДАРу коротка лавка з точки зору розпіарених людей, які б могли висуватися, тому висування його брата могло б вирішити багато питань, зокрема лишається брендова складова — спільне прізвище", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінполіція вичавлюватиме ресурси із суб'єктів господарювання - експерт

"Лишати пустий майданчик, з яким асоціюється Кличко, було б недоречно, тому таке рішення набагато краще, аніж проігнорувати вибори", - додав він.

Говорячи про реакцію опозиції, Голобуцький зауважив: "Вони його підставили тим, що замість нього говорили про вибори, а тепер він висунув їм умову, то нехай спробують відмовити..Не уявляю, як тепер вони будуть викручуватись".

Нагадаємо, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок сподівається, що провладна більшість підтримає рішення про призначення виборів мера Києва на 2 червня.

1 червня 2012 року Київський міський голова Леонід Черновецький написав заяву про дострокове складання повноважень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуніст зажадав розмовляти російською у Раді, інакше - "засідання комітету будуть нелегітимними"

Питання про складання Черновецьким повноважень міського голови було розглянуто на сесії Київської міської ради 12 липня.

19 липня секретар Київської міської ради Галина Герега, яка тимчасово виконує повноваження Київського міського голови, звернулася до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів мера столиці, однак парламент досі не визначив дату їх проведення.

Зараз ви читаєте новину «Кличко запропонує брата на мера Києва?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути