четвер, 21 березня 2013 20:55

Кличко не хоче розпорошувати сили на Київ - експерт

Кличко не хоче розпорошувати сили на Київ - експерт
Олексій Голобуцький. Фото: 24tv.ua

Лідер фракції УДАР Віталій Кличко, в якого найбільше шансів стати мером Києва, певно вирішив, що участь в київських виборах зменшує його шанси на перемогу на президентських виборах, проте це хибна думка.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Голобуцький.

Експерт переконаний, що "в команді Кличка прийнята хибна позиція, що активна участь в київських виборах, а загалом протестах зменшує його шанси на перемогу на президентських виборах".

"Я з цим не погоджуюсь. Я впевнений, що тут варто переломити ситуацію, адже це абсолютно нормально, що лідер опозиції стає мером міста, і з цього починає наступ на президентство", - додав Голобуцький.

"Мова не лише про амбіції Кличка, а мова йде про план, адже він виставив пріоритети. Мабуть, Кличко прийняв рішення, що не хоче розпорошувати сили на Київ, а хоче відбути лідером опозиційної фракції пару років, а потім вийти на президентську боротьбу, не маючи зайвого тла, у вигляді Києва", - висловив думку експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2012 році Верховна Рада обійшлась українцям у 768 мільйонів

Зокрема він наголосив, що саме Кличко є тим лідером, який може підняти киян на боротьбу, в разі необхідності: "По всім соціологіям – це Віталій Кличко. Він може підняти киян на боротьбу за свої права, проте варто пам'ятати, що кияни найбільш забезпечене, а від того найбільш ліниві. Це аморфний клас, який виходить, коли дійсно стає щось погане. Потрібен, аби був реальний лідер, аби вони повстали".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів. Постанову планується підготувати до другого читання за два тижні. До цього Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для прийняття в цілому проекту постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція обіцяє не блокувати Раду через Київ

Як раніше повідомлялось, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Найактивнішу позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 р. виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «Кличко не хоче розпорошувати сили на Київ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути