пʼятниця, 31 травня 2013 14:54

Кличка не чекають, школярі тягнуть парти, опозиція скаржиться на труднощі доставки - Донецьк готується "Встати"

Кличка не чекають, школярі тягнуть парти, опозиція скаржиться на труднощі доставки - Донецьк готується "Встати"
Фото: gazeta.ua

Опозиція повідомляє про перешкоди, які їй штучно створюють на шляху в Донецьк у зв'язку з мітингом "Вставай, Україно!", який має відбутися сьогодні.

- З Маріуполя ми замовили 4 автобуси - один великий на 60 місць і три мікроавтобуси на 18 місць. Жоден не зміг виїхати. Перевізники відмовилися в останній момент. Їм хтось подзвонив і сказав: "Ви ж не хочете проблем?". Тому кожен добирався самостійно, "на перекладних". Частина моїх друзів зараз їде звичайними рейсовими автобусами, маршрутками. А я вже в Донецьку - доїхала на приватному авто, - розповіла жителька Маріуполя Лідія Сєргєєва, активістка "Фронту змін".

Невідомі на виїзді з м. Артемівська прокололи два колеса мікроавтобусу, який віз учасників акції "Вставай, Україно!" до Донецька, стверджує прес-служба ДОО "Батьківщина". За словами водія, машину, в салоні якої перебували тринадцять людей, зупинили співробітники ДАІ. Поки інспектори проводили візуальний огляд транспорту, на час якого пасажирів попросили покинути салон, колеса виявилися проколоті.

На даний момент біля будівлі Донецької облдержадміністрації встановили велику сцену для проведення свята, приуроченого до Дня захисту дітей. Стоять лотки з морозивом "Вінтер" - спонсором дитячого свята. Тут опозиція хотіла провести свій захід, але в другій половині дня на цьому місці пройде "Свято морозива".

Опозиція встановила агітаційні намети біля оперного театру. Їх число - близько 10. Звідси в 16.00 розпочнеться хода опозиції. Ще близько 10 наметів опозиції вже стоять біля пам'ятника Шевченка - на відстані менше ста метрів від облдержадміністрації. Саме тут о 17.00 розпочнеться мітинг за участю лідерів опозиції Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока. Участь Віталія Кличка на даний момент не підтверджується. "Ми його не чекаємо", - сказали в штабі опозиції.

Таким чином, дитяче свято і мітинг опозиційних сил пройдуть у безпосередній близькості один від одного. З чуток, школярів до облдержадміністрації збираються звозити автобусами і запрошувати добровільно-примусово.

- У бік облдержадміністрації старшокласники навіщось тягли парти - їх винесли зі школи № 2, яка знаходиться на вул. Артема. А коли я почав фотографувати, школярі помітили і один почав у мене висмикувати фотокамеру, хоча на мені був бейдж. Дітей супроводжували дорослі, але як вони сказали - вони не вчителі. Думаю, влада вирішила використовувати дітей, щоб зайняти площу, - розповідає Сергій Кайдаш, прес-секретар "Фронту змін" та інтернет-журналіст.

Зараз ви читаєте новину «Кличка не чекають, школярі тягнуть парти, опозиція скаржиться на труднощі доставки - Донецьк готується "Встати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути