вівторок, 13 серпня 2013 10:55

Кияни досі хочуть бачити мером Кличка

Кияни досі хочуть бачити мером Кличка
Віталій Кличко. Фото: zn.ua

Якби вибори мера Києва відбулися в найближчі дні, перемогу одержав би лідер УДАРу Віталій Кличко. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією  "Research & Branding Group" з 25 червня по 5 липня цього року.

За Кличка віддали голоси 33,1 % киян, за Олександра Попова — 16,2 %, а за Петра Порошенка - 11,1 %.

Коли киян запитували, кого вони хотіли б бачити мером, вони відповідали, що Кличка, говорить керівник компанії Євген Копатько.

"Але зараз йдеться про настрої киян. Бо про рейтинги кандидатів можна говорити, коли є конкретна дата виборів. А тут ми просто бачимо непогані показники щодо можливого мерства", - зазначив він, в коментарі Gazeta.ua

За словами експерта, якщо замість Кличка опозиційні сили висунуть іншого кандидата, він не матиме такої ж підтримки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Кличка несформована команда, немає плану" - Безсмертний

"Вибори 2008 року показали, що спроба виставити проти Черновецького найближчого соратника Тимошенко Олександра Турчинова мала провал. Але тут цікава інша цифра — люди хочуть, аби кандидат був нейтральний. Важливе не стільки політичне забарвлення, скільки особисті досягнення людини та її можливості працювати. Від політики люди втомлюються. Якщо представники влади та опозиції будуть менше використовувати політичної риторики, а будуть загострювати увагу на вирішенні господарських питань, демонстрацію своєї команди та програми, це може стати предметом для обговорення", - наголосив Копатько.

Соціолог вважає, що явка на виборах мера потенційно буде не високою, незалежно від того, чи буде в них брати участь лідер УДАРу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемогти Януковича зможе тільки Кличко

"Це один із ризиків. У 2008 році ми теж ледь перевалили за 50 відсотків. Хоча ще існувала інерція 2004 року. Тому все залежатиме від ситуації", - зауважив він.

Нагадаємо, що опитування проводилося з 25 червня по 5 липня 2013 року. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення Києва за статтю та віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 1200 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Кияни досі хочуть бачити мером Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути