четвер, 10 листопада 2016 14:41

Керрі може змінити прихильник України

Керрі може змінити прихильник України
Ньют Гінгріч Фото: Reuters

Одним із основних претендентів на посаду Державного секретаря США за нового президента Дональда Трампа є колишній спікер Палати представників Конгресу Ньют Гінгріч.

Кілька американських видань прогнозують, що саме цей 73-річний політик і дипломат отримає посаду, - пише "Європейська правда"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ поставив амбітний план щодо США

Телеканал CNN склав список із п'яти потенційних претендентів, до якого, окрім Гінгріча, входять сенатор від Алабами Джефф Сешнс, екс-посол США при ООН Джон Болтон, президент Ради з міжнародних відносин Річард Хаас та сенатор від штату Теннессі Роберт Коркер.

У вересні Гінгріч заявив, що Трамп у разі перемоги на виборах, ймовірно, зніме заборону на поставки Україні летальної зброї.

"Підтримка української незалежності лише на словах, без надання належної сучасної зброї для захисту – є поразкою і для США. За Трампа все має бути інакше", - сказав він.

Видання The Wall Street Journal до списку претендентів відносить Гінгріча і Болтона, а також голову комітету Сенату з іноземних справ Роберта Коркера.

ВВС називає Гінгріча головним претендентом на посаду і нагадує, що той змушений був піти у відставку з керівної посади у Палаті представників через порушення етичних норм – у нього був роман зі співробітницею.

Агентство France Press також переконане, що Гінгріч стане новим держсекретарем США. Він також входив до списку претендентів на посаду віце-президента, але зрештою вибір був зроблений на користь губернатора Індіани Майка Пенса.

Республіканця Дональда Трампа обрали 45-м президентом Сполучених Штатів Америки.

Зараз державним секретарем США є демократ Джон Керрі.

Зараз ви читаєте новину «Керрі може змінити прихильник України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути