понеділок, 14 січня 2013 16:21

Керівництво колонії обіцяє, що за Тимошенко не спостерігатимуть чоловіки?

Керівництво колонії обіцяє, що за Тимошенко не спостерігатимуть чоловіки?
Депутати поїхали розібратись у ситуації із Юлією Тимошенко. Фото: 24tv.ua

Група депутатів із "Батьківщини", які зараз перебувають у Харкові, не зустрічалися із екс-прем'єром Юлією Тимошенко. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп Олександр Бригинець.

"Ми не просили про таку зустріч. Вона може відбутися тільки із бажання самої Тимошенко. Але їхня кількість суворо обмежена. Ми не хотіли, аби з нами вона використала свою зустріч замість планової", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко підозрює, що це влада зірвала засідання комітету з євроінтеграції

За словами Бригинця, депутати розділилися на дві групи. "Одна зустрілася із керівником колонії, інша - із прокурором області. Вислухали їхні пояснення, які по факту виглядали як "так", а по суті - як "ні". Вони нам говорили, що технічно неможливо надати Тимошенко можливість говорити по телефону. Це як? Закон передбачає вільне користування телефоном кожного ув'язненого. Звичайно, можна розказувати, що у нас така нещасна держава, що не може забезпечити телефонний зв'язок. Але насправді ця вимога просто не виконується. Щодо відеокамер спостереження нам казали, що не може бути ніякого доступу до відео, і що їхніми камерами воно не могло бути знято. Але ж з'являється в інтернеті. Таке враження, що воно з космосу з'явилося. Обіцяють, що біля моніторів не буде чоловіків. Це перевірити фактично неможливо", - зауважив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко — головний біль не лише опозиції, але й всієї України - "регіонал"

Коментуючи заяву Пенітенціарної служби про те, що приїзд парламентарів є тиском, політик наголосив: "Ми маємо право робити все, що нам, як депутатам, дозволено законом. Якщо депутатська діяльність так сприймається, то, виходить, наші виступи у парламенті також є тиском на когось".

"Ми звідси не поїдемо, поки не розберемося у ситуації. Якщо Юлія Володимирівна погодиться із тими пропозиціями, які надасть після наради колонія, ми її підтримаємо. Поки ми від них чуємо тільки слова, але не бачимо дій", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Керівництво колонії обіцяє, що за Тимошенко не спостерігатимуть чоловіки?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути