Ексклюзиви
понеділок, 30 квітня 2012 11:46

Катеринчук та Кужель відтягнуть по відсотку у Кличка — політолог

Катеринчук та Кужель відтягнуть по відсотку у Кличка — політолог
Фото: polittech.org

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко та голова КМДА Олександр Попов бачать Київ як об'єкт управління. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів політолог Костянтин Матвієнко.

"А столицю треба розглядати ширше, планувати з урахуванням міст-супутників — Броварів, Обухова, Борисполя. Влада навіть не спромоглася провести заміри того, скільки людей щодня приїжджають до Києва. Можемо це тільки по споживанню хліба прикинути. Реально тут мільйон домогосподарств", - заявив він.

На його думку, крім Кличка та Попова у мерських виборах візьмуть участь ще кілька політиків.

"Віктора Пилипишина не пустять, бо проти нього вже порушували кримінальну справу. Епатажно засвітиться Олег Ляшко. Не скидаю з рахунків Олександру Кужель і Миколу Катеринчука, які відтягнуть від Кличка як мінімум по відсотку голосів. А далі — "городские сумасшедшие", - додав він.

За словами Матвієнка, зараз посада мера нічим не приваблива.

"Бо в міського голови забрали повноваження й віддали їх главі держадміністрації. Якщо посади знову поєднати, то це — цар і бог, яким був Олександр Омельченко або Черновецький за президентства Ющенка. Столичний голова — це міський президент, керівник уряду та спікер парламенту в одній особі. Посада будь-якого міністра менш приваблива. Але навряд чи посади поєднають знову, особливо у випадку перемоги Кличка. Тому для нього це — самореалізація після блискучої спортивної кар'єри. Для Попова — спосіб лишитися у політиці. Хоча Партія регіонів і йому не віддасть повноважень мера. Призначать голову адміністрації — Євгена Червоненка або Анатолія Голубченка. Не відмовився б і Нестор Шуфрич, який пробував себе у парламенті Криму, а зараз не має де реалізуватися як адміністратор. У Партії регіонів ще багато людей з великими амбіціями й без посад", - зазначив політолог.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук та Кужель відтягнуть по відсотку у Кличка — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути