Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2012 15:36

Кандидат-голодувальник з Волині: "У мене вкрали близько трьох тисяч голосів"

Кандидат-голодувальник з Волині: "У мене вкрали близько трьох тисяч голосів"
Ігор Гузь ввечері припинить голодування. Фото: guzj.info

Кандидат у депутати від Об'єднаної опозиції на Волині Ігор Гузь переконаний, що у нього вкрали близько трьох тисяч голосів.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

За даними Центральної виборчої комісії, на 21-му окрузі, де балотується Гузь, підраховано вже 100% голосів. У результаті, на окрузі перемагає самовисуванець Степан Івахів — 37,23% (37 143 голосів). На другому місці — Ігор Гузь — 36.39% (36 305 голосів). У понеділок, 29 жовтня, Гузь та його команда оголосили голодування у знак протесту проти фальсифікацій на окрузі.

"У мене вкрали не менше трьох тисяч голосів, - розповів він. - Вкрали різними методами — через незаконний підвіз виборців, через каруселі, підтасовували купки, на яких лежали голоси за мого конкурента, а з моїх забирали. Були і інші випадки такого ґатунку. Це було під час голосування і під час підрахунку. Але дуже багато дільниць мені відмовили у перерахунку голосів".

Крім того, кандидат у народні депутати припускає, що коли посеред ночі окружна комісія оголосила перерву і всіх вигнали з приміщення, ОВК могли сфальшувати кількість бюлетенів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович привітав переможців парламентських перегонів і закликав працювати, а не говорити

"Вночі з понеділка на вівторок окружна виборча комісія зробили так звану перерву, хоча вона має працювати безперервно. І вони всі залишили приміщення і нас, як голодувальників, працівники міліції майже виштовхнули звідти. Тому є така підозра, що вночі у приміщення могли пройти сторонні особи і сфальшувати на свою користь результати на тій дільниці, де ми вимагали перерахунку. Тому на наступний день це була єдина дільниця, по якій дозволили перерахувати голоси", - наголосив він.

Гузь додав: "Ми знайшли тільки один голос на мою користь, так би мовити. Тому ми буквально в цей момент додаємо декілька скарг з метою перерахування голосів і будемо судитися".

Він пояснив, що наразі готуються скарги до окружної виборчої комісії, оскільки вона ще не оголосила остаточних результатів. Однак, у тому, що скарги дійсно справедливо буде розглянуто і прийнято до уваги, кандидат-опозиціонер сумнівається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіоналка" Засуха не здається: позови в суди, гопники-"журналісти" і скасування результатів

"З огляду на нашу судову систему не хочу сказати, що це нереально, але це дуже важко. Все одно, я думаю, що ми зробимо все можливе для цього", - запевнив він.

Наразі Гузь продовжує голодувати. Однак вже сьогодні під вечір може припинити свій протест. "Думаю, що коли буде оголошено офіційний кінцевий протокол, сенсу вже не буде далі продовжувати голодування. Бо ми голодували, у першу чергу, для того, щоби наші скарги в ОВК були терміново розглянуті, - пояснив він. - Буквально за 2 години вже буде остаточний протокол. Тому ми хочемо до 5 години подати ще декілька скарг для розгляду".

Зараз ви читаєте новину «Кандидат-голодувальник з Волині: "У мене вкрали близько трьох тисяч голосів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути