пʼятниця, 15 січня 2010 15:20

Кампанію Тимошенко створили піарщики Обами, а Януковича - МакКейна

Кампанію Тимошенко створили піарщики Обами, а Януковича - МакКейна

Західні ЗМІ відзначили, що всі основні кандидати на українських президентських виборах, незалежно від свого офіційного спрямування користуються допомогою дорогих політичних експертів із США.

Як пише Associated Press, Віктор Янукович купив досвід вашингтонського політичного стратега Поля Манафорта, який допоміг кандидату в президенти США Джону МакКейну під час президентської кампанії 2008 року. Партнер цього політтехнолога, Рік Девіс, працював головним керівником кампанії МакКейна.

Колишній радник держсекретаря США Девід Крамер вважає, якщо Янукович переможе, то спробує "всидіти на двох стільцях", намагаючись догодити і Росії, і США.

"Він спробує показати, що він не такий вже й поганий хлопець, що його неправильно зрозуміли, і що Вашингтон може працювати з ним", - сказав Крамер.

Новий уряд буде підтримувати добрі стосунки із США

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко зараз покладається на консультаційну компанію AKPD, яка була заснована керівником штабу Обами Девідом Аксельродом.

Нинішній президент України Віктор Ющенко користується досвідом і порадами стратега кампанії Клінтона Марка Пенна, а також послугами київського відділу американської консультаційної компанії PBN.

Сергій Тігіпко створює собі позитивний імідж за участі британської компанії Bell Potinger.

Неможливо дізнатися розмір більшості американських контрактів, а також те, які саме акції були розроблені для наших кандидатів закордонними спеціалістами.

"Не дивлячись на те, хто переможе, новий уряд намагатиметься підтримувати добрі стосунки із США, які зіграли головну роль в наданні Україні грошових позик протягом економічної кризи", - повідомив Семюель Шарап, аналітик Центру Американського Прогресу у Вашингтоні.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кампанію Тимошенко створили піарщики Обами, а Януковича - МакКейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути