понеділок, 10 листопада 2008 09:29

Каддафі подарував Ющенку свій намет

Бедуїнське жилище залишилося українському Президентові Віктору Ющенку на згадку про успішні переговори з лідером Лівійської Джамахирії.

Незвичайний подарунок, що дістався українському Президентові, глибоко символічний. Як пояснили в посольстві Лівійської Джамахирії, він означає, що Каддафі повністю задоволений результатами переговорів і пропонує Віктору Ющенку руку дружби, пише Комсомольская правда в Украине.

"Для лівійця шатер не є матеріальною цінністю: він символізує те, що властиво арабській бедуїнській культурі - гостинність, благородство, готовність допомогти тим, хто цього потребує. А подарунок, зроблений українському Президентові, означає дух дружби, братерства і товариства, які відчуває до нього наш лідера", - розповів аташе з культурних справ посольства Лівійської Джамахирії в Україні Саїд Граїра.

Подібні широкі жести голова Лівійської Джамахирії робить нечасто - за останній час Каддафі подарував власне житло лише прем"єр-міністрові Росії Володимиру Путіну і президентові Франції Николя Саркозі.

"Дійсно, Муаммар Каддафі не забрав свій намет. Він залишив його в подарунок Україні, і зараз вирішується питання про те, де її зберігати. Як один з варіантів - намет залишиться в резиденції, на вулиці Ліпській, 4. Можливо, його перевезуть в який-небудь музей", - поділилася прес-секретар президента Ірина Ваннікова.

Цілком ймовірно, символізм, який ховається за подарунком Каддафі, означає: Київ знаходиться на межі підписання найважливіших міжнародних контрактів з Лівією, зокрема - щодо розробки лівійських нафтогазоносних родовищ.
Зараз ви читаєте новину «Каддафі подарував Ющенку свій намет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути