понеділок, 14 вересня 2020 16:15

Кабмін затвердив "карантинні" правила для виборів

Кабмін затвердив "карантинні" правила для виборів
Уряд затвердив протиепідемічні заходи для місцевих виборів. Фото: RBC.UA

Уряд затвердив протиепідемічні заходи під час проведення місцевих виборів. Вони передбачають дезінфекцію, температурний скринінг і дистанцію.

Про це повідомляють на Урядовому порталі.

"Відповідним рішенням, прийнятим на позачерговому засіданні Кабінету міністрів 14 вересня, встановлено додаткові вимоги щодо протиепідемічних заходів під час проведення виборів на період дії карантину у зв'язку з поширенням Covid-19".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нова гречка" і "марафон щедрості": підкупи виборців зростають

Згідно з документом, на вході до виборчої комісії проводитиметься опитування на наявність симптомів ГРВІ та температурний скринінг. На вході до приміщення для голосування мають бути антисептики для рук, а також обладнані місця для утилізації масок.

У приміщеннях нанесуть розмітку для дотримання дистанції не менше 1 м. Потоки виборців на вхід і на вихід будуть розділені. Рекомендується одночасне перебування у приміщенні не більше 3 виборців на 1 стіл для видачі бюлетенів.

Члени виборчої комісії повинні сидіти на відстані не менше 1 м один від одного. Дверні ручки, поручні, сидіння треба дезінфікувати кожні 2 години, а вологе прибирання проводити кожні 4 години.

Виборці перед входом до дільниці повинні обробляти руки антисептиками, перебувати в респіраторі або захисній масці. При цьому члени виборчої комісії можуть попросити тимчасово зняти маску для підтвердження особи.

Рекомендується не брати дітей на виборчі дільниці. І користуватися особистою ручкою.

Виборці, які перебувають на самоізоляції через Covid-19, можуть проголосувати за місцем перебування. Для цього треба не пізніше 20 години останньої п'ятниці перед днем ​​виборів подати заяву з довідкою про стан здоров'я (перебування на самоізоляції, - Gazeta.ua).

В день голосування таких виборців необхідно самостійно показати документ, що підтверджує особу та громадянство України. Члени комісії, які забезпечують голосування за місцем перебування, повинні бути в масках та рукавичках. І після кожного відвідування утилізовувати засоби захисту.

У разі виявлення Covid-19 у одного з членів виборчої комісії, всі інші можуть продовжувати роботу за відсутності симптомів захворювання. При наявності контакту з хворим без засобів індивідуального захисту, такі члени виборчої комісії відправляються на самоізоляцію.

Після завершення роботи виборчої комісії у приміщенні проводиться заключна дезінфекція.

Під час Шостого Донбас Медіа Форуму член ЦВК Сергій Постівий заявив, що введення червоної зони карантинних обмежень не є приводом для скасування виборів.

Нагадаємо, що місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін затвердив "карантинні" правила для виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути