Ексклюзиви
неділя, 20 грудня 2020 22:24

Кабмін не врахував пропозиції нардепів до Бюджету-2021: Разумков пояснив чому

Кабмін не врахував пропозиції нардепів до Бюджету-2021: Разумков пояснив чому
Кабінет міністрів не врахував багато пропозицій народних депутатів України, під час підготовки проекту Бюджету на 2021 рік. Фото з відкритих джерел

Кабінет міністрів України не врахував багато пропозицій народних депутатів України під час підготовки проєкту бюджету на 2021 рік. Причиною цього є обмежений обсяг коштів, яким володіли урядовці при плануванні документу.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, пише УНН.

"Якщо ми говоримо про те, що зробила Верховна Рада, то спочатку той проєкт, який був підтриманий у 1-му читанні, був суттєво доопрацьований пропозиціями народними депутатами та відправлений до Кабінету міністрів. Багато аспектів, які підіймали народні депутати України, зокрема я, не були враховані під час розгляду й підготовки цього документу до 2-го читання", - зазначив Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розширили допомогу із часткового безробіття

Спікер парламенту зазначив, що на це є й об'єктивні причини.

"Є обмежений обсяг коштів, які передбачені в бюджеті. Ми не можемо завтра прийняти закон, хоча я розумію, що за це проголосує вся Верховна Рада, (де була б. - Gazeta.ua) мінімальна заробітна плата 20 тисяч гривень, прожитковий мінімум – 10 (тисяч гривень. - Gazeta.ua). Це фізично неможливо, адже це буде лише папір. А за цим нічого не стоятиме", – підсумував Разумков.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав майбутній бюджет збалансованим. Він заявив, що всі передбачені цьогорічним бюджетом соціальні зобов'язання будуть виконані.

В ухваленому цього тижня державному бюджеті на 2021 рік основне збільшення видатків передбачене на медицину, +47 млрд грн, та освіту,+23 млрд грн. Також закладене суттєве збільшення фінансування безпеки й оборони, +21 млрд грн, та соціальної допомоги, +19 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін не врахував пропозиції нардепів до Бюджету-2021: Разумков пояснив чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути