Ексклюзиви
вівторок, 15 жовтня 2013 19:55

Через Тимошенко місію Кокса-Кваснєвського продовжено до середини листопада

Через Тимошенко місію Кокса-Кваснєвського продовжено до середини листопада
Фото: newsradio.com.ua

Мандат наглядової місії Європейського парламенту в складі екс-президента Європарламенту Пета Кокса та екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського продовжений до середини листопада. Про це у вівторок на прес-конференції в Брюсселі повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц, пише "Українська правда".

Зустріч з журналістами пройшла за підсумками звіту місії. Рішення про продовження місії було ухвалено на позачерговому засіданні конференції президентів на прохання доповідачів - Кокса та Кваснєвського.

"Ми продовжимо місію, тому що мета - вирішення справи Тимошенко - не досягнута", - сказав колишній президент Польщі Александер Кваснєвський.

"Ми обговорювали всі можливі сценарії, і ми близькі до знаходження реалістичного сценарію, який буде прийнятний для трьох сторін - ми говоримо про владу України, пані Тимошенко та Європейський Союз", - додав він.

Другий доповідач Пет Кокс процитував частину звіту: "Умови для підписання Угоди про асоціацію, особливо в питанні Юлії Тимошенко, все ще мають бути виконані. Після 16 місяців і 22 поїздок в Україну ми дійшли висновку, що в цей момент часу наша робота вимагає продовження".

Шульц повідомив, що доповідь Кокса - Кваснєвського буде відправлена президенту Віктору Януковичу і може стати "легальної основою" для знаходження рішення.

"Все ще є шанс досягти рішення. Якби не було шансу, ми не б не продовжували місію", - заявив Шульц.

Зараз ви читаєте новину «Через Тимошенко місію Кокса-Кваснєвського продовжено до середини листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути