Ексклюзиви
субота, 15 березня 2014 14:36

Через Крим банки заморозили кредитування російських підприємств

Через Крим банки заморозили кредитування російських підприємств

Ринок синдикованих кредитів для компаній РФ завмер, а кредитні лінії на мільярди доларів, які перебували в процесі формування, виявилися замороженими. Це пов'язано з референдумом про статус Криму і можливими економічними санкціями проти Росії.

Про це повідомляє zik.ua.

Російські компанії, включаючи оператора мобільного зв'язку "Вимпелком" і найбільшого в світі виробника хлористого калію "Уралкалій", зіткнуться з проблемою можливого зростання вартості запозичень, коли кредитування відновиться.

Подорожчання запозичень стане ще одним ризиком для економіки Росії, над якою нависли санкції США і Європейського Союзу. Вони погрожували покарати Москву за референдум про відокремлення Криму від України 16 березня.

Станом на початок березня в роботі було задіяно близько 20 нових кредитів для російських компаній. В той же час переговори про нові кредити обсягом 5,5 мільярда доларів, включаючи трирічну позику "Вимпелкому" на два мільярди доларів, були в просунутій стадії.

Міжнародні банки тягнуть час, в тому числі в угодах, вже схвалених кредитними комітетами, оскільки хочуть прояснення швидко мінливої політичної ситуації, кажуть банкіри.

Погоджений строк видачі принаймні одного великого кредиту був зірваний минулого тижня. Це сталося після того, як лише два з десяти банків, запрошених до участі, відгукнулися вчасно. "Банки кажуть, що вони, як і раніше, відкриті, але нічого не роблять. Російські угоди заморожені", – сказав високопоставлений банкір.

Серед компаній, що знаходяться в процесі оформлення кредитами на суму понад 1 мільярд доларів – нафтохімічний гігант "Сібур", Новолипецький металургійний комбінат і виробник залізної руди "Металоінвест". "Уралкалій" шукає рефінансування в обсязі 500 мільйонів доларів.

"Ніхто в здоровому глузді не буде дзвонити клієнту і говорити, що знайшов для нього гроші. Клієнти цього і не чекають", – додав інший високопоставлений банкір.

Зараз ви читаєте новину «Через Крим банки заморозили кредитування російських підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути