субота, 05 лютого 2022 05:32

Обрання керівника САП. Квін порадила членам комісії не слухати корупціонерів

Обрання керівника САП. Квін порадила членам комісії не слухати корупціонерів
Конкурсна комісія зволікає з обранням керівника САП. Фото: САП

Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін закликала комісію з обрання керівника САП "зібратися і зробити свою роботу".

Про це Квін сказала в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський знову плюнув під ноги американцям" - керівника САП обирають 16 місяців

"У комісії є певні члени, які пройшли весь процес. Він зайняв понад півтора року. Є кандидати, які готові до роботи, та вони відмовляються зробити останній крок, тобто зібратися разом, створити кворум і надіслати повідомлення про кандидата посадовцям", - зауважила дипломат.

Вона припустила, що члени комісії не завершують процес у зв'язку з корисливими інтересами: "Чому вони цього не роблять? Я припускаю, що на них впливають корисливі інтереси, які не хочуть, аби антикорупційний прокурор був призначений", - сказала вона.

На думку Квін, на комісію чиниться великий тиск, через що її члени просто не з'являються на засідання.

"Припиніть слухати корумпованих осіб, які намагаються зупинити процес, і просто доведіть справу до кінця", - закликала тимчасова повірена у справах США.

25 січня 2021-го почався конкурс з обрання керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури, його заступника й начальника п'ятого відділу прокуратури. Попередній керівник САП Назар Холодницький завершив роботу на посаді 21 серпня 2020 року.

З того часу обов'язки виконує Максим Грищук. Сполучені Штати Америки хочуть найближчим часом побачити призначення керівника Спецпрокуратури.

Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оприлюднила результати за підсумками співбесід: детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк – 229 балів.

Після практичного завдання на професійну компетентність комісія неодноразово не могла зібратися, щоб призначити дату проведення завершального конкурсу співбесід двох претендентів.

3 лютого комісія вже втретє не змогла затвердити результати конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «Обрання керівника САП. Квін порадила членам комісії не слухати корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути