вівторок, 21 серпня 2012 00:24

Виборці обиратимуть мажоритарщиків раціонально і цинічно - експерт

Виборці обиратимуть мажоритарщиків раціонально і цинічно - експерт
Виборці готові позитивно сприймати підкупи. Фото: volynnews.com

Політолог Валерій Гончарук вважає, що на округах виборці вже готові до підкупів і кандидатів обиратимуть раціонально.

"Ці вибори – мажоритарно-пропорційні, і  тому, фактично, ми матимемо не одну виборчу кампанію, а дві. Одна виборча кампанія – це пропорційна загальноукраїнська, а друга – мажоритарна. І її характер буде визначатися тим, хто є кандидатами у цьому окрузі", - наголосив він.

Експерт  наголосив, що на округах вибори будуть більш жорсткими і виборець буде обирати кандидатів з раціональної точки зору.

"Зокрема ми можемо говорити про те, що на рівні мажоритарних виборів, виборці будуть надавати перевагу конкретній справі. Вони хочуть бачити відповідальність тих кандидатів, за яких вони голосують, важливим є зворотній зв'язок та безпосередній контакт з виборцями. Будуть запускати технології підкупу виборців. При цьому, виборці на сьогодні готові до таких технологій і можуть на це позитивно реагувати", - підкреслив Гончарук.

Він додав: "В цілому виборці будуть голосувати достатньо раціонально, іноді навіть можна говорити, що це буде досить цинічний вибір".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов пропонує боротися із фальсифікаціями ще до виборів

Також, на думку політолога, на округах не матимуть значення ідеологія та загальнодержавні принципи.

"Стратегічні речі, такі як мова, зовнішній вектор та ідеологія навряд чи будуть спрацьовувати саме на рівні мажоритарного округу і тому кандидатам не варто апелювати до таких речей", - пояснив Гончарук.

Тим часом, у пропорційній частині буде спрацьовувати певна ідеологічна цілісність, зазначив експерт: "Швидше за все, домінуючою буде двополюсна модель – або влада, або опозиція.І цей чинник буде важливим".

Зараз ви читаєте новину «Виборці обиратимуть мажоритарщиків раціонально і цинічно - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути