вівторок, 14 грудня 2010 12:17

З бюджету нікому багато давати не будуть - Ляпіна

З бюджету нікому багато давати не будуть - Ляпіна

У бюджеті-2011 немає нічого фундаментального.

Про це сказала нардеп від НУНС Ксенія Ляпіна у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Моє враження від бюджету, що в ньому взагалі немає нічого фундаментально нового. Як і попереджали раніше, влада намагається підкручувати бюджетний кодекс, і наприклад для місцевих громад Києва половина податків з доходів фізичних осіб забирається в державний бюджет. А чому? Та тому, що місцевого самоврядування у Києві немає через недоумкуватість Черновецького і потужний асфальтоукладуючий каток Партії регіонів", - наголосила вона.

За словами Ляпіної, це приклад поводження із місцевими бюджетами.

"Виходить, що їм наплювати - не моє, не жалко. Поданий нам бюджет взагалі не актуальний, тому що він складений на основі старої адміністративної системи, - підкреслила вона. - А що буде з видатковою частиною тоді, коли цей бюджет приведуть у відповідність із новою адміністративною структурою? Тобто це просто профанація розгляду цього бюджету. Але країні від цього нічого, бо країна вже давно не звертає уваги на той бюджет, який приймається".

Ляпіна зауважила, що якісного бюджету уже і не пам'ятає.

"Ми як жили, так і будемо жити, але головне - не дати можливості прийняти ті речі, які прямо відбирають кошти. Але те, що з бюджету нікому багато давати не будуть - це 100 %, бо наприклад реального підвищення соціальних стандартів у бюджеті не закладено. Натомість додаткові гроші йдуть на Генпрокуратуру, на СБУ, і це зрозуміло, бо в результаті адміністративних реформ центр виконавчої влади прийшов на Банкову і це чітко видно в бюджеті", - додала вона.

Як писала раніше Gazeta.ua, заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету "регіонал" Владислав Лук'янов висловив упевненість, що сьогодні Державний бюджет України на 2011 рік буде прийнятий у першому читанні.

Зараз ви читаєте новину «З бюджету нікому багато давати не будуть - Ляпіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути