субота, 26 грудня 2015 09:21

Історик спрогнозував, чого чекати від Путіна наступного року

Історик спрогнозував, чого чекати від Путіна наступного року
Reuters

Президент Росії Володимир Путін пред'являє світовій спільноті ядерний ультиматум.

Так російсько-американський історик Юрій Фельштинський на "Апострофі" охарактеризував пропагандистський фільм "Миропорядок" за участю президента РФ.

"По суті, Путін особисто (бо від особи російського керівництва у фільмі говорить тільки він) пред'являє світовій спільноті черговий ультиматум: якщо Росії будуть заважати створювати "новий світовий порядок", вона не зупиниться перед застосуванням ядерної зброї. На цьому завершується фільм. Далі йдуть титри. Висновок: так як звичайний блеф не спрацював, і "на поживу націоналістам" Росії Європа і США Україну не віддали, Путін у прийдешньому 2016 використовуватиме ядерний шантаж", - написав він.

За словами Фельштинського, сам президент РФ говорить "як поганий кремлівський пропагандист".

"Путіну сказати, насправді, нічого. За весь фільм він вимовляє одну живу фразу, причому, як завжди, з кримінальної серії "у сортирі замочимо" і "захлинетесь пил ковтати": "Ще 50 років тому ленінградська вулиця мене навчила одному правилу: якщо бійка неминуча, бити треба першим". Цей принцип Путін тепер використовує як керівник супердержави. Друга чеченська війна, війна з Грузією, напад на Україну - все це підпадає під правило "бити треба першим". У військовій стратегії це називається "превентивний удар" або "превентивна війна". Проблема у тому, що неминучість "бійки" визначає сам Путін", - зазначає історик.

Зараз ви читаєте новину «Історик спрогнозував, чого чекати від Путіна наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути