Ексклюзиви
четвер, 19 квітня 2012 08:46

Спецтема: Луценко за ґратами

Ірина Луценко: Українському уряду нічим крити в Європейському суді

Ірина Луценко: Українському уряду нічим крити в Європейському суді
Ірина Луценко не має сумнівів у позитивному рішенні ЄСПЛ. ФОТО: korrespondent.net

Дружина колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка не має сумнівів у позитивному рішенні Європейського суду з прав людини у справі про арешт її чоловіка.

Про це Ірина Луценко заявила у коментарі "Тижню".

"Я дивилася відеотрансляцію публічних слухань у суді у Страсбурзі. Мені здається, що ті запитання, які поставили судді сторонам, свідчать про розуміння судом нашої позиції. Соромно і прикро було чути коментар уряду про те, що Європейський Суд ніби-то не повинен розглядати справу Луценка, про неприйнятність скарги Луценка... Таку позицію може зайняти лише той, кому вже нічого сказати по суті. Нічим крити українському уряду в Європейському суді", - пояснила дружина Луценка.

Як повідомлялось, 17 квітня в Європейському суді з прав людини відбулися слухання справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Нагадаємо, Валерія Лутковська, яка представлла інтереси українського уряду, пояснила, що арешт екс-мінстра був викликаний прагненням суду уникнути можливого тиску на свідків.

Адвокат і правозахисник Валентина Теличенко, яка також виступила у Євросуді, наголосила, що арешт Луценка було спрямовано на дискредитацію його як політика, влада намагалася зіпсувати імідж політика, помістивши його до в'язниці ніби небезпечного злочинця. Адвокат Ігор Фомін підкреслив, що арешт Луценка відбувся з чисельними порушеннями.

Наразі захисники чекають на рішення суду, яке має з'явитися пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Луценко: Українському уряду нічим крити в Європейському суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути